Una teoria darwiniana de la bellesa

Les coses que anomenem boniques són del tot variades. Què tenen en comú? O en altres paraules, què és la bellesa? I com podem explicar l’evolució del nostre gust estètic?

En aquest curiós i educatiu vídeo, l’animador Andrew Park ha col·laborat amb Denis Dutton, filòsof nord-americà, per il·lustrar els arguments d’aquest sobre la bellesa, com recull el Guardian. Dutton diu que les coses boniques del món (l’art, la música, la literatura) estan al nucli de la naturalesa humana i s’expliquen amb la teoria de l’evolució de Darwin.


5 comentaris

 • Sergi

  01/12/2010 12:15

  Pels que aneu una mica peix com jo us recomano que aneu directament a la web, TED.com
  http://www.ted.com/talks/denis_dutton_a_darwinian_theory_of_beauty.html
  Encara que ara per ara només hi hagin subtítols amb anglès, ajuda una mica.

 • Núria Balasch

  01/12/2010 11:43

  Millor amb subtítols! cal que la ciència arribi com més lluny millor!

 • Miquel Banchs i Piqué

  30/11/2010 23:52

  Wow, molt interessant! De fet, té força sentit, però segur que s’hi poden trobar contraexemples. A veure si se’n fan més estudis =)
  Entenc que estaria molt bé tenir-ne subtítols, però no és massa fàcil de sincronitzar-los

 • Pero

  30/11/2010 15:03

  Tot i sense traduir, es fa evident, a la vista dels dibuixos el sentit de la teoria. Molt interesant i novedós. Ánims. Sugereixo anar publican les darreres innovacions científiques sobre el cervell, la física i el univers (desde diferents punts de vista: paleontologis, fisica, astrofisica, neurologia, psicologia, biologia, etc).

 • Iliona

  30/11/2010 12:31

  El vídeo és inefable! Però caldria posar-hi substítols perquè la gent que no sap anglès pogués entendre’l. Sense aquest esforç, un tema tant interessant com aquest, passarà desapercebut. Amics de l’ARA: heu de fer tots els esforços possibles per fer que aquesta secció de ciència sigui un èxit.
  Ja sabem tots els gran desinterès científic que té la ciutadania, però sisplau, no us rendiu! I això sí, intenteu subtitular aquests vídeos. Si això no us és possible, que algú escrigui un article sobre el tema!
  Hi ha moltes més coses que podeu fer en aquesta secció… Ànim!