Potser no hi ha vida, però segur que hi ha sons

A principis de mes, la Missió Kepler de la NASA va anunciar que havia trobat 54 planetes que orbitaven estrelles en anomenades “zones habitables” a la nostra galàxia, zones en què el clima podria ser idoni per a aigua líquida.

Després que els planetes fossin trobats, la NASA va alertar l’Insitut SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence, o Recerca d’Intel·ligència Extraterrestre) de les seves ubicacions. Els científics de l’institut van començar a escoltar aquells planetes, i tot i que encara no hi han sentit cap vida intel·ligent, a l’espai hi ha un munt de soroll per sentir.

En aquest enllaç de l’NPR, la ràdio pública dels Estats Units, podeu sentir-hi (clicant les icones de l’esquerra) diferents sons recollits per instruments en satèl·lits i exploradors espacials: les pulsacions d’una estrella (gravades tot transformant l’energia de la llum en so) capturades per la sonda Kepler; una aurora boreal; un llamp terrestre; un llamp a Júpiter; una aurora a Saturn; i un senyal sintètic captat pel SETI.

1 comentari

  • Ubik

    08/03/2011 10:03

    Gràcies, he flipat amb els audios…!