Com beuen els gossos

És necessari l'Adobe Flash Plugin per veure aquest vídeo.

Feu clic aquí per descarregar-ne la versió més nova.

Els gossos no poden fer servir les seves galtes per a xuclar i atrapar líquids. Aleshores, com s’ho fan per beure? Un equip d’investigadors de la Universitat de Harvard ha alimentat un gos amb un brou fosc i ho ha captat amb rajos X, en un video, de tal manera que han pogut revelar amb detall com fa servir la seva llengua per aconseguir-ho.

El video mostra que els gossos, igual que els gats, fan servir la seva llengua per a portar el líquid a la boca. Ara bé, en la seva cavitat bucal hi ha diferències que influeixen en la forma com absorbeixen el líquid i que, per tant, fan que siguin menys pulcres.

(Font: NewScientist)

3 comentaris

 • Jinseon

  13/10/2012 4:56

  Hola de nou Spock! c9s curif3s observar com per la xarxa et pots topar amb pereonss anf2nimes que comparteixen retalls de vida similars als teus encantada de retrobar-te!Doncs sed, mon avi tambe9 se n’orgullia de saber conduefr, i amb quin afecte parlava dels cotxes, com d’amics edntims. Recordo com explicava el fet de poder haver fet de mece0nic el va salvar d’un dested pitjor. Potser en un futur post parli me9s sobre ell, sobre la nostra histf2ria passada. Parlar-ne e9s com sentir-lo me9s proper m’alegro que t’agradi el bloc, espero que duri l’aventura blocaire com a mednim un temps! ^^Una forta abrae7ada!

 • Sebastià

  26/09/2011 15:45

  Però això ja ho va demostrar la sèrie “a cámara súper lenta” de la Discovery, en un dels episodis es veia clarament com s’ho feien els gats i els gossos per beure.

 • Josep

  23/06/2011 13:02

  I calia fer una pelicula exposant al gos als Raig X per arribar aquesta conclusio ?
  Creia que no caliar ser llicenciat ni doctorat per veure i entendre com beuen els gossos o que fan servir la llengua per fer-ho. Era prou evident. Ningu si habia fixat fins que han arribat els de “Hardward” ?? O el detall de si la llengua va mes depresa o mes apoc a poc es gaire important ??
  Santa inocencia !!