Desxifren el genoma de la patata

Un consorci internacional de científics ha generat un nou mapa genètic de la patata que s’espera que sigui el full de ruta per a desenvolupar un nou tipus de patata ultra-nutritiva, capaç de créixer a regions on la terra i l’aigua són escasses i, a més, resistent a les plagues. Es tracta de que la nova patata que es pugui crear sigui una una alternativa alimentària per als països del tercer món. Els científics ja van presentar un primer esborrany al 2009. Ara, han començat a relacionar quins gens concrets estan relacionats amb certes propietats nutritives.

En el projecte participen 39 investigadors de 14 països. S’han centrat en dos tipus de patates. El primer esborrany, que recull el 95% dels gens del tubercle, es pot consultar a www.potatogenome.net.

 

4 comentaris

 • laura

  06/12/2011 11:14

  ara es tracta de jugar a ser Deu? els trangènics no són una solució als problemes ecòlogics i socials del nostre planeta

 • Jerc Cardona

  18/09/2011 12:10

  Josep estic totalment d’acord amb tu, seria una bona cosa el tema d’aquesta patata nova, sens dubte, però el gran descobriment seria quins gens porten els grans especuladors, per no tenir escrúpols.

 • eduard roso esteller

  26/08/2011 11:31

  Així els transgènics són bons o dolents?

 • josep catala ibañez

  05/08/2011 14:02

  M’he mogut sempre en el mon de la Ciència, no en va soc docent en el camp de la Electrònica i les Comunicacions, m’encanta la Genètica i crec que en aquest camp es pot fer molt bé a la humanitat, però, no és un bon argument usar la fam, la terra , la sequera, etc etc per solucionar la fam en els paisos en que avui dia la passen. La desgràcia d’aquests països, no es un problema de la Genètica de la patata, sinó, dels especuladors sense fronteres. Proposo que la genètica acabi amb ells i tot funcionarà millor.