Els núvols multipliquen la contaminació lumínica

Els efectes de la contaminació lumínica son més grans quan la ciutat està coberta pels núvols. Als ambients naturals, els núvols fan la nit més fosca perquè no deixen passar la llum de les estrelles. Però a les zones urbanes, l’efecte és el contrari. El cel tapat reflecteix la llum urbana. Ara, un equip de científics alemanys han mesurat la magnitud d’aquest efecte. Quan hi ha núvols, “el cel urbà és tres cops més lluent que a les zones rurals i deu cops més lluent que la lluminositat de la ciutat en sí mateixa”, explica Christopher Kyba, físic de l’Institut de Ciències de l’Espai de la Universitat Lliure de Berlín i autor principal de l’estudi.

La contaminació lumínica afecta a l’ecosistema nocturn. Entre altres efectes, perjudica a espècies nocturnes i suposa un dispendi innecessari de recursos.

 

1 comentari

  • Enrique F

    08/09/2011 12:48

    M’agrada el paràgraf final de conclusions, avertiments, catastròfic.

    Penso que incloure aquestes “advertencies” que qualsevol persona amb un mínim de sentit comú, les rebutja, especialment lo que indica del dispnedi inncessari, no genera més que no es faci cas de les advertencies justificades, o de la informació fiable.

    Perqué si hi ha núvols, està clar que augmenta la contaminació lumínic, per la reflexió cap a baix de la iluminació artificial, però que això faco que augmenti el dispendi de recursos (que es lo que es dedudeix de posar junts els dos paràgraf), és clarament ridicul.