Descobreixen un gran escull de corall a la Mediterrània

L’organització ecologista marina Oceana ha trobat un nou escull de corall blanc al mar d’Alboran, a 400 metres de profunditat i amb una extensió de més de 100.000 metres quadrats. Aquesta organització està explorant el fons marí de la Mediterrània amb l’expedició Oceana Ranger 2011.

Aquest escull, situat al sud-est, es troba sobre les estructures antigues de coralls morts que podrien tenir una alçada de més d’un metre i mig.

 

El director de recerca d’Oceana, Ricard Aguilar, ha destacat “la presència d’algunes espècies estranyes o poc conegudes, com els coralls bola, les esponges carnívores, els pops batials o la ratlla falsa-vela”. “No tan sols és un gran escull de corall, si no també extensos jardins de gorgònies, boscos de coralls negres o camps d’esponges de cristall, tots ells molt importants per la salut de la Mediterrània”.

Els coralls de profunditat es troben als ecosistemes éms vulnerables que han anat desapareixent a causa de la pesca d’arrossegament, als canvis de temperatura de l’aigua i altres factors.

Aquesta ONG ha manifestat que presentarà les dades a la Convenció de Barcelona perquè declari aquesta nova àrea marina com espai protegit. El seu objectiu és preservar els darrers esculls de corall i els ecosistemes de gran valor que encara es conserven.

Font: EFE

 

1 comentari

  • marinus

    08/09/2011 9:43

    Aquest descobriment sols ha estat possible gracies als mapes d’alta resolució fets per organismes públics com el Instituto Español de Oceanografia i el CSIC.