Els homínids van començar a caminar drets fa 4 milions d’anys

Investigadors de la Universitat de Liverpool han descobert que les petjades del jaciment de Laetoli, a Tanzània mostren que els nostres avantpassats van començar a caminar fa 4 milions d’anys. Per estudiar-les, els científics han fet servir tècniques d’imatge similars a les que es fan servir per a veure el cervell.

 

Estudis anteriors van determinar que per l’habilitat a l’hora de fer força sobre el terra amb el dit gros i per recolzar la planta, els homínid havien començat a caminar feia 1,9 milions d’anys.  Segons els científics que han fet els nous anàlisis d’11 petjades d’Austrolopithecus afarensis, aquests estudis poden haver interpretat malament dades com  l’erosió del terra i altres factors ambientals.

 

6 comentaris

 • Jorge Puyol

  06/12/2012 22:15

  Cuando empezaron a caminar ya las primeras palabras eran en catalan.

  Dejo un consejo para los cientificos que colaboran en esta web ultranacionalista lo mejor que podeis hacer es iros como lo hizo en su epoca Einstein en Alemania

 • Mònica Amorós

  28/03/2012 10:46

  No deveu llegir els comentaris perquè el “de peu” ja s’hagués hagut de canviar fa mesos.

 • Mònica Ciurana Risques

  22/03/2012 20:43

  Completament d’acord… S’hauria de corregir.

 • Pau Solà

  02/03/2012 18:30

  Em fa mal als ulls, a les orelles, i a més llocs per no dir quelcom més gruixut. “els homínids van començar a caminar drets…” i no “de peu” per favor! Corregiu-ho si us plau.

 • Laura Texido Solsona

  15/11/2011 9:52

  Acabo de llegir aquest article i anava a escriure el mateix que ja s’ha comentat, molta gent fa servir l’expressió, ‘a peu’ per referir-se a ‘dret’, equivocadament, és una traducció literal del castellà, i veig que algú ja ho havia fet i no s’ha corregit encara.

 • Joan Vila Sardà

  29/10/2011 8:38

  Suggereixo:
  Els homínids van començar a “caminar drets” fa 4 milions d’anys