Fumar de bon matí incrementa el risc de càncer

Fumar sempre incrementa el risc de patir molts tipus de malalties i tumors malignes, especialment el càncer de pulmó, que en més del 95% apareix en fumadors. Però també és cert que no tots els fumadors desenvolupen càncer. Els científics han detectat que hi ha una certa susceptibilitat genètica. Però és que a més, ara, sembla ser que n’hi ha altres factors que augmenten el risc. Els que s’aixequen i el primer que fan és fumar-se una cigarreta tenen un risc encara més gran de patir càncer que els que comencen a fumar més tard. Així ho indiquen dos nous estudis que publica la revista Cancer.

Segons dos estudis realitzats pel Penn State College of Medicine amb més de 4000 malalts de càncer, els que tasten la primera cigarreta quan encara no fa mitja hora que s’han despertat tenen gairebé dos cops més risc de patir un càncer. “Aquests fumadors tenen nivells més grans de nicotina i altres toxines del tabac al seu cos, i son més adictes que altres fumadors que poden esperar a fumar, segons Roger Muscat, investigador del projecte. Els científics creuen que els programes per a deixar de fumar s’haurien d’adreçar encara més especialment a aquest col·lectiu.

 

4 comentaris

 • miquel,miquel

  05/04/2012 22:50

  ting molts morts ha la meva familia i amics fora tabac es el gran negossi dels mafiossos

 • rafael olivella

  01/11/2011 22:03

  TODO ES QUE TU QUIERAS: PERSONALMENTE YO…. LO HARIA AHORA… T saluT R.Oli

 • Jordi

  25/10/2011 10:23

  Senyor! No és que el fumar de bon matí incrementi el risc.
  És que els qui tenen tanta ànsia per fumar que de bon matí ja fumen tenen més risc. Perquè coincideix que també són els qui tendeixen a fumar més!

 • Roger

  29/09/2011 8:58

  Corregiu l’error en aquesta frase, si us plau!

  Però és que a més, ara, sembla ser que n’hi ha altres factors que augmenten el risc