Un brot de xarampió afecta Catalunya

MÒNICA L. FERRADO

En el que portem d’any, s’han registrat 137 casos confirmats de xarampió a Barcelona. Tot i això, no és un cas únic, ja que també afecta molts altres països d’Europa i d’Àfrica. La pujança d’aquest fenomen ha fet, fins i tot, alertar l’OMS. La principal causa d’aquesta malaltia és que cada cop hi ha més persones sense vacunar. Concretament, els casos detectats se centren en nens no vacunats amb la triple vírica i en adults més grans de 30 anys que no van formar part del calendari vacunal quan eren infants. Els responsables de l’ASPB (Agència de Salut Pública de Barcelona) alerten que “no podem donar la malaltia per acabada”.

22 comentaris

 • tori

  02/11/2011 10:40

  David, completament d’acord amb el que dius. Més encara, proposaria que la sanitat pública no es fes càrrec de les despeses relacionades amb el guariment de malalties que ja havien estat pràcticament eradicades si la persona ha tingut la “brillant idea” de no vacunar-se. I no descartaria multar-les per un delicte contra la salud pública.

 • tori

  02/11/2011 10:38

  Marga, el que dius es fals i perillós donat que dones a entendre que una de les grans eines que tenim per allargar i millorar la qualitat de vida no funcionen, per cert, ara està a punt de sortir la vacuna contra la Malària, suposo que també estas en contra… Respecte a la Antitetànica, estas immunitzat 10 anys si vas prenent les vacunes que s’anomenen de recordatori, si no ni de bon troç ho estàs. Per cert, la Homeopatia està demostrat QUE NO FUNCIONA. Ja està bé de dir tantes mentides i quedar-se tant ample. Un recomanaria que entréssiu a PubMed i no a fòrums. I si no creieu en el mètode científic, cap problema, regaleu el telèfon mòbil i torneu a les coves d’Altamira.

 • MARGA

  25/10/2011 9:54

  Perdoneu, he posat el text dues vegades…

 • MARGA

  25/10/2011 9:52

  A mi el que em sorprèn és la simplificació que és fa del tema. Quanta gent sap que dins d’una vacuna pot haver-hi fins a 20 substàncies d’entre elles alumini i mercuri, neurotòxics per cert? I que a les recomanacions vacunals es posen 7 vacunes als nadons de 2 mesos a la vegada? Que als nens se’ls posa una dosi de l’antitetànica als 6 anys quan amb la dels 18 mesos estan immunitzats per 10 anys? Jo no estic en contra de les vacunes, crec que tenen la seva utilitat i funció (el meu fill té algunes posades) però també crec que no s’ha de creure tot el que et diuen sense qüestionar-lo, informar-te’n i treure les teves conclusions, perquè si no això es fe i dogmatisme, i un negoci molt gros. A mi el que em sorprèn és la simplificació que és fa del tema. Quanta gent sap que dins d’una vacuna pot haver-hi fins a 20 substàncies d’entre elles alumini i mercuri, neurotòxics per cert? I que a les recomanacions vacunals es posen 7 vacunes als nadons de 2 mesos a la vegada? Que als nens se’ls posa una dosi de l’antitetànica als 6 anys quan amb la dels 18 mesos estan immunitzats per 10 anys? Jo no estic en contra de les vacunes, crec que tenen la seva utilitat i funció (el meu fill té algunes posades) però també crec que no s’ha de creure tot el que et diuen sense qüestionar-lo, informar-te’n i treure les teves conclusions, perquè si no això es fe i dogmatisme, i un negoci molt gros. Qui vulgui informació complementària pot trobar a http://www.vacunacionlibre.org/

 • David

  18/10/2011 12:52

  Discrepo amb això de que “cadascú és lliure de fer el que cregui”, Laura, perque en aquest cas un comportament irracional (com no “creure” amb les vacunes) no només afecta al individu. Afecta a la resta de la societat.
  En el cas de les vacunacions, és una irrresponsabilitat no vacunar (en aquest cas) als fills ja que:

  1-Els fills no tenen culpa de que els seus pares siguin uns irresponsables
  2-La resta de persones no tenen perque veure’s exposades a malalties que gràcies a les vacunes havien passat a tenir una incidència pràcticament 0
  3-La societat no té perque fer-se càrrec dels costos addicionals que suposa tractar malalties que podien ser evitades.

  D’altre banda, m’agradaria saber quants dels que critiquen les vacunes tenen nocions bàsiques de com funcionen, d’immunologia i microbiologia.

 • Laura Texido Solsona

  18/10/2011 12:39

  A vegades els mitjans es converteixen en mitjans de desinformació i nosaltres no contrastem, ni intuïm i preferim creure’ns-ho tot. A ningú li fa arrufar el nas això de les vacunacions? Millor no precipitar-nos i cadascú que PENSI, que és lliure de fer el que cregui.

 • Txell Satorras

  18/10/2011 10:09

  Marga i David: com pot ser que parleu de medicines que no funcionen??? si justament TOTES les persones afectades no havien estat vacunades?? I per cert les vacunes no contradiuen en absolut res del que diu la biologia, ans al contrari. I sort en tenim de les campanyes de vacunació, sinó encara estaria morint molta gent anualment per la verola.

 • MARGA

  18/10/2011 9:41

  Medicines que demostren que funcionen cada dia des de fa molt anys i que tenen en compte a nivell de microbiologia el que s’estudia a la biologia i a l’ecologia cosa que la medicina alopàtica no fa. Aquesta malaltia no desapareixerà amb vacunes: als Estats Units es fa des de fa molts anys i no ho han aconseguit. A més hauríem de pensar que es pot patir la malaltia encara que estiguis vacunat i a més complicacions per la vacuna. La salut, encara que gairebé ningú ho digui, és una altra cosa que medicar-nos. Posar-li a un nadó de 2 mesos 5 vacunes a la vegada, com es fa ara, és una barbaritat.

 • David Raitz

  17/10/2011 17:24

  Joan, “medicines” que no han estat capaces de demostrar la seva eficàcia en cap estudi rigorós i que violen i contradiuen tot el coneixement obtingut fins ara en física, química i biologia, basant-se en la pseudociència i ignorància.

 • Joan Borrell

  16/10/2011 9:22

  Aprofitant les retallades, es podria donar pas a medicines alternatives con la Homeòpata ,més barates,holïstiques i menys agressives.