Un brot de xarampió afecta Catalunya

MÒNICA L. FERRADO

En el que portem d’any, s’han registrat 137 casos confirmats de xarampió a Barcelona. Tot i això, no és un cas únic, ja que també afecta molts altres països d’Europa i d’Àfrica. La pujança d’aquest fenomen ha fet, fins i tot, alertar l’OMS. La principal causa d’aquesta malaltia és que cada cop hi ha més persones sense vacunar. Concretament, els casos detectats se centren en nens no vacunats amb la triple vírica i en adults més grans de 30 anys que no van formar part del calendari vacunal quan eren infants. Els responsables de l’ASPB (Agència de Salut Pública de Barcelona) alerten que “no podem donar la malaltia per acabada”.

28 comentaris

 • Marta

  28/12/2011 15:37

  Hola, voldria fer una pregunta sobre una afirmació que s’ha fet més avall (concretament l’ha feta la Marga):

  ” programes de vacunació massius que tenim a l’actualitat, que arriben a inocular 7 virus i/o bacteris a la vegada a un nadó de 2 mesos..”

  Em sembla una mica fort i voldria saber quina és aquesta vacuna, gràcies.

  Tenia entès que, en general, no s’inoculen ni virus ni bacteris sencers, i encara menys 7 a la vegada.

 • Concepció Brugada Clotas

  14/12/2011 0:06

  quan la meva filla petita el va tenir encare no tenia dos anyets i els pediatres del hospital, ens varen donar molt poques esperances de vida…. podeu comptar que vaig sentir….. desconeixien la malaltia…….

 • Glòria

  29/11/2011 16:47

  Les estadístiques són interpretables i a les dades que aporteu hi influeixen altres variables i factors, de fet volen dir poquet. Per cert, la mortalitat infantil de l’any 2011 encara no s’ha calculat perquè encara no s’ha acabat l’any, probablement les últimes publicades són del 2009, però bé això no és important. Tampoc es pot dir que sigui voluntària perquè hi ha un calendari de vacunacions sistemàtiques i recomanables que la majoria de la gent cumpleix.

 • MARGA

  29/11/2011 10:22

  mortalitat infantil any 2011 als Estats Units: 6,06% amb vacunació obligatòria efectiva.
  mortaldad infantil any 2011 a espanya: 3,39% amb vacunació voluntària.

  Crec que una dada aïllada no explica gaire.

  Entre l’any 1900 i 2011 van passar moltes coses, no només les vacunes.
  Com vaig dir en un altre comentari no estic contra les vacunes, el que poso en dubte són els programes de vacunació massius que tenim a l’actualitat, que arriben a inocular 7 virus i/o bacteris a la vegada a un nadó de 2 mesos.

 • Víctor Bordonada Salas

  22/11/2011 16:13

  mortaldad infantil any 2011 a espanya: 3,39%
  mortaldad infantil any 1900 a espanya: 18,5%
  (dades extretes d’internet)
  I encara teniu els nassos de dir que teniu llibertat per opinar?
  Els deliris new age ja estàn fent massa mal…

 • Glòria

  08/11/2011 12:53

  Quan es qüestiona l’eficàcia de les vacunes se’m posa la pell de gallina. El risc / benefici és ben assumible a favor del benefici. Laura, naturalment que la diversitat d’opinió enriqueix però aquí ens hi juguem tots plegats alguna cosa més que l’opinió. No sé l’edat que teniu però probablement menys de 50, coneixeu alguna persona que fos atacada pel virus de la poliomielitis en les epidèmies dels 50’?, va causar paràlisis a milers d’infants, terrible!!! afortunadament i gràcies a la vacuna contra el poliovirus avui dia a la majoria de països està eradicada. Siguem prudents, hem d’anar amb molt de compte.

 • Laura Texido Solsona

  08/11/2011 11:39

  Marga, és d’agrair llegir els teus comentaris, fets amb rigor i que fan pensar, jo el que també penso és que les vacunes no sempre són bones, i a vegades se n’abusa i han tingut repercussions negatives encara que d’això sembla que no se’n pugui parlar. sobretot quan llegeixes opinions decebedores, per la seva agressivitat que t’agafen ganes de deixar d’opinar. No cal atacar ningú perquè opini diferent, sinó, ja podem plegar.

 • anna

  02/11/2011 18:42

  Tinc un fill i per suposat està vacunat, però també faig servir la homeopatia per malalties tan per ell com per mi, i ens va de perles…crec que seria genial poder compaginar els dos tipus de medicines.

 • MARGA

  02/11/2011 17:43

  Tori: “Marga, el que dius es fals i perillós” Diga’m quina part, si us plau?
  Tori: “…ara està a punt de sortir la vacuna contra la Malària, suposo que també estas en contra… ”
  Com vaig dir al meu comentari: “Jo no estic en contra de les vacunes, crec que tenen la seva utilitat i funció…”
  Tori: “Respecte a la Antitetànica, estas immunitzat 10 anys si vas prenent les vacunes que s’anomenen de recordatori…”
  Repeteixo: “als nens se’ls posa una dosi de l’antitetànica als 6 anys quan amb la dels 18 mesos estan immunitzats per 10 anys”. Els recordatoris ja estan posats a aquesta edat. Pots preguntar-s’ho a qualsevol pediatra.
  Tori: “Ja està bé de dir tantes mentides i quedar-se tant ample.”
  Diga’m quina mentira he dit.
  Tori: “…regaleu el telèfon mòbil i torneu a les coves d’Altamira.”
  Em sembla que no és necessari prendre’s les coses d’aquesta manera i que tothom es pot expressar i argumentar la seva opinió sense faltar al respecte als demés.
  En qualsevol cas, t’agrairia que tornessis a llegir-te el meu comentari, perquè crec que no l’has entès, no sóc la teva enemiga…a menys que no t’agradi la diversitat d’opinió, és clar.

 • tori

  02/11/2011 10:40

  David, completament d’acord amb el que dius. Més encara, proposaria que la sanitat pública no es fes càrrec de les despeses relacionades amb el guariment de malalties que ja havien estat pràcticament eradicades si la persona ha tingut la “brillant idea” de no vacunar-se. I no descartaria multar-les per un delicte contra la salud pública.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús