Troben a la Xina restes d’un homínid desconegut fins ara

Mònica L. Ferrado

Investigadors australians i xinesos han trobat restes fóssils de quatre individus d’una nova espècie humana que va viure a la Xina fa entre 11.500 i 14.500 anys. Els científics han trobat restes de dents i cranis a dues coves del sud-est del país asiàtic, a Maludong i Longlin. Aquesta nova espècie barreja característiques morfològiques arcaiques i modernes. El seu front s’aproparia als neandertals, la cara es força curta i la mandíbula sortida.

De moment, els han batejat com els homes dels cérvols vermells ja que han deduït que els caçaven. “Aquestes restes fòssils podrien ser d’una esècie no coneguda fins ara, que hagués sobreviscut fins al final de l’era del gel, fa uns 11.000 anys”, explica Darren Curnoe, de la Universitat de Nova Gal.les. “També podrien representar una migració molt primerenca d’humans moderns fora d’Àfrica, encara que sigui una població que potser no va deixar llegat genètic”, explica Curnoe. Una dada rellevant és que mai s’havien trobat en aquesta zona fòssils humans de menys de 100.000 anys.

1 comentari

  • Yohanes

    18/12/2012 23:19

    Hola neith,Com molt be9 has dit en aquests mmntoes no calen paraules per animar, me9s que res perque8 suposo que el que cal sf3n fets que malauradament no poden ocf3rrer.Tot i aixf2, (sonare0 molt tf2pic i tedpic perf2 t’asseguro que e9s ben cert) e9s en els mmntoes difedcils com aquest en que8 una s’adona de qui te9 realment al costat, i va descobrint les coses i les persones que estan amb tu incondicionalment.Em sap greu posar-m’hi pel mig perf2 m’ha agradat molt el comentari, com diu en Sergi saps transmetre molt be9 els sentiments. Estic segura que ho superare0s tot i que no estare0s sola en cap moment. Un petf3 molt fort i molts e0nims.