Comptant pingüins des del cel

Mònica L. Ferrado

Un nou estudi en el que s’han fet servir mapes per satèl·lit revela que a l’Antàrtida hi ha el doble de pingüins emperador del que es pensava. Els resultats proporcionen un punt de referència important per al seguiment de l’impacte del canvi climàtic sobre aquesta emblemàtica espècie, que es reprodueix a zones remotes molt difícils d’estudiar, inaccessibles i amb temperatures extremadament baixes.

L’autor principal de l’estudi i geògraf Peter Fretwell, del British Antarctic Survey (BAS), explica en una nota de la National Science Foundation: “Estem encantats de ser capaços de localitzar i identificar a un nombre tan gran de pingüins emperador. Tenim 595.000 aus, que és gairebé el doble de les estimacions prèvies, segons les quals es calculava que hi havia entre 270.000 i 350.000. Aquest és el primer cens complet d’una espècie des de l’espai. “

Els pingüins emperador, amb el seu plomatge blanc i negre destaquen sobre la neu i les colònies són clarament visibles en les imatges de satèl·lit · lit. Això va permetre a l’equip analitzar 44 colònies de pingüins emperador al voltant de la costa de l’Antàrtida, i set colònies prèviament desconegudes.