Els microorganismes danyen l’Estació Espacial Internacional

FONT: EFE
El vicepresident de l’Acadèmia de Ciències de Rússia, Anatoli Grigoriev, ha advertit que a l’Estació Espacial Internacional (EEI) s’han trobat  microorganismes que suposen un perill per a la plataforma orbital. “Ho vam veure a l’estació (soviètica) Mir i ara ho veiem en l’EEI: l’acció nefasta de la microflora en l’estructura de la plataforma”,  ha dit Grigoriev (citat per l’agència Interfax) en una conferència científica que se celebra a la capital russa.
Ha explicat que aquests microbis”danyen no només el metall, sinó també els polímers, pel que poden ser la causa de desperfectes tècnics”. El científic ha indicat que els experiments d’exposició de microorganismes en el casc exteriorde l’EEI demostren la seva gran vivacitat, ja que en condicions extremes suporten 18, 31 imés mesos. Rússia i els altres països que participen en el programa de la plataforma orbital estudien la possibilitat d’ampliar fins a 2020 el termini d’explotació de l’enginy, el primer mòdul-el rusZarià-va ser posat en òrbita el 20 de novembre de 1998.
Actualment, la EEI alberga a l’expedició número 30, que integren els nord-americans DanielBurbank i Donald Pettit, l’holandès André Kuipers i els russos Oleg Kononenko, AntónShkáplerov i Anatoli Ivanishin.

3 comentaris

 • Thomas Ogor

  16/05/2012 12:52

  Vull dir Jose Sanz xD

 • Thomas Ogor

  16/05/2012 12:42

  Jordi Sanz, Segurament aquests bacteris han sigut transportats des de la terra. La raó de la seva activitat es que presenten un metabolismes anaerobi (en condicions deficients d’oxigen) pel que en la superfície de la Terra no es trobarien (viuen en zones on no hi ha oxigen, com a les profunditats del mar per exemple). A l’espai no hi ha oxigen, pel que sería un medi ideal pel creixement d’aquest tipus de microorganismes.

 • Jose Sanz

  14/05/2012 12:40

  Aquest microorganismes de on surtan? Si son de la Terra que fa que siguin tan actius al espai.