Aquest cap de setmana, fira científica: “Cervell, música i intel·ligència artificial”

El proper dijous, 26 d’abril, de les 15:30 a les 21:00 hores, tindrà lloc a la Fabra i Coats. Fàbrica de Creació (Sant Adrià, 20) la fira científica d’entrada lliure “Cervell, música i intel·ligència artificial”, organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona a través del programa Barcelona Neurociència.
A la fira es presentaran exemples de la recerca més avançada en la interfície cervell-ordinador, en pròtesis neuronals, en neurorehabilitació i en màquines capaces de moure’s de manera autònoma; tots aquests projectes són del Grup de Recerca en Sistemes Sintètics, Perceptius, Emotius i Cognitius (SPECS) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) que s’encarrega d’estudiar els principis neuronals, psicològics i de comportament derivats de la percepció, l’emoció i la cognició. Ho fa combinant sistemes del món real amb sistemes computacionals i desenvolupant robots inspirats en la biologia. Duu a terme la seva activitat en tres eixos: la neurociència cognitiva teòrica, els sistemes biològics basats en el món real i les tecnologies reparadores del cervell.
També hi haurà instal·lacions interactives, demostracions experimentals i, com a cloenda, la xerrada «Neurociència i música», a càrrec de Paul Verschure i Robert Zatorre, inclòs en el cicle El cervell envaeix la ciutat organitzat juntament amb la Societat Espanyola de Neurociència i l’Obra Social “la Caixa”.