Els badalls també serveixen per refredar el cervell

M.L.F.
La ciència fa temps que busca una explicació exac- ta sobre per què badallem. Per son, per avorriment i sembla que també per refrigerar-nos el cervell. El cervell funciona millor a certes temperatures, igual que passa amb un cotxe o amb un ordinador. I de tant en tant necessita refrigerar-se. I per això el cos agafa aire fresc. En un experiment en què es volia veure si era contagiós, als participants se’ls van mostrar imatges de gent badallant. Una part, els que portaven una bossa d’aigua freda al cap, van badallar menys.

1 comentari

  • Elena Demian

    12/10/2012 18:02

    Si aquesta conclusió de que el nostre cervell es refrigera badallant està treta d’aquest mateix experiment, la pregunta és la següent: tots els que no portaven la bossa d’aigua van badallar, és contagiós realment a base d’imatges?

    Penso que a aquest article li falta informació.