Mirar els pits de les dones allarga la vida als homes?

wonderbra.jpg De vegades sembla que els estudis científics ens poden alegrar la vida. Han descobert que mirar els pits de les dones pot allargar la vida dels homes. Segons la doctora Karen Weatherby, gerontòloga i autora de l’estudi publicat a New England Journal of Medicine, dedicar uns deu minutets diaris a recrear-se observant la pitrera de les senyores és una pràctica saludable, gairebé equivalent a una estona d’exercici intens. Segons diu, “… 10 minuts de mirar als encants d’una dona ben dotada, és més o menys equivalent a 30 minuts de fer exercici aeròbic.”

L’explicació seria que l’augment del ritme cardíac generat per la observació dels atributs femenins és un exercici cardiovascular que contribueix a mantenir els vasos sanguinis en bona forma. D’altra banda em sap greu dir que l’estudi equivalent en dones no s’ha fet (noies… on miraríeu per allargar la vida?). Però en tot cas, els homes no ens queixarem. Per una vegada les dades científiques aconsellen una activitat agradable. Per molt que, aparentment, l’estudi sembli una ximpleria.

El que passa és que, de fet, l’estudi si que és una ximpleria. Tant ximple, que en realitat no existeix. No es va fer mai. La revista New England Journal of Medicine no l’ha publicat, i la doctora en gerontologia Karen Weatherby no existeix. Tot plegat només és una de les moltes bromes i falses notícies que corren per Internet. Aquesta en concret circula des del 1999 i va sorgir del diari preferit dels Men in Black, l’esbojarrat Weekly World News.

Però aquesta ha tingut un cert èxit i va tornant a aparèixer ocasionalment. Algun diari l’ha presentat com un exemple de les recerques estranyes que de vegades fan els científics i fins i tot han dit que havia guanyat un premi IgNobel, cosa que, fins on jo sé, tampoc és correcte.

Amb això dels estudis estranys passa una cosa ben curiosa. Per extravagant que sigui, si té l’etiqueta d’estudi científic automàticament guanya credibilitat. En part és comprensible, ja que de vegades sí que es fan treballs aparentment ximples, però que tenen un sentit. Fer mirar escenes de Star Wars a una llagosta sembla una bestiesa, però és una manera d’analitzar com responen les neurones connectades amb el sistema visual enfront de objectes que s’apropen. Quan t’ho expliquen li veus el sentit. De manera que perquè no en el cas dels pits i la vida dels homes?

Al final el que indiquen sobretot aquests mites que corren per Internet és que normalment no ens prenem la molèstia de mirar el treball original. Simplement es dóna per cert allò que algú altre ha dit a la xarxa. I com que la majoria copiem i enganxem, al final ho diu tanta gent que sembla que sigui cert. Això és comprensible en indrets poc especialitzats. Seria més criticable quan es tracta de diaris i medis de comunicació que, en principi han de verificar el que diuen. Però la immediatesa de la vida actual fa que aquesta verificació no sempre es faci .

Si més no, permet riure una estona quan ho descobreixes. I també ajuda a recordar que sempre va bé portar un puntet d’escepticisme a l’equipatge per la vida.

10 comentaris

 • Salvador

  24/02/2011 20:15

  Jo també ho he enllaçat al Facebook i he comprovat que n’hi ha que comenten les coses sense haver-les llegit abans. El títol i la foto són molt atractius.

 • Daniel Closa

  24/02/2011 19:52

  Alfons. I si no vivim més, al menys seran anys més interessants! :D

  Enric Xicoy. Ocasionalment, només ocasionalment.

  Brian. L’anunci és genial. I m’ho vaig passar molt bé buscant una imatge pel post. ;.D

  Marta. … Millor no faig cap comentari ;-D

  Carquinyol, David i Clídice. OK. Prometo per demà els detalls de la relació Star Wars i les llagostes. Insospitadament profitosa!

  Joan. He he. Que és el que t’ha empés ha enllaçar?

 • Joan

  24/02/2011 17:37

  Que hagi enllaçat aquest post al meu Facebook abans de llegir-lo confirma la teva conclusió que no ens molestem a comprovar les coses. De totes maneres, no allargarà la vida, però que l’alegra no cal fer cap estudi…

 • Clidice

  24/02/2011 16:58

  Com en Carquinyol i en David freturo per la qüestió de la llagosta, més que res perquè els pits de les senyores em diuen ben poca cosa. Ei, i si pot ser en vídeo i amb entrevista a la llagosta.

 • david güell

  24/02/2011 16:39

  Estic amb el carquinyol: volem més dades sobre la relació Star wars-Llagosta ;-)

 • Carquinyol

  24/02/2011 16:02

  … eemmmm… I no podries donar més dades respecte a la relació Star Wars – llagosta ??

 • Marta Vi´la i Berenguer

  24/02/2011 11:06

  ara ja entenc la longevitat de tots els homes de casa meva!!!!!!!!

 • Brian

  24/02/2011 11:00

  Molt bo l’anunci de Wonderbra…
  Internet és una font immensa de informació, però també, i cada vegada més, de un abocador immens de escombraries. Cal, més que mai, difondre la necessitat de l’esperit crític i de la verificació de les fonts.

 • Enric Xicoy i Comas

  24/02/2011 10:08

  No sé si allarga la vida, però estic convençut que a alguns homes se’ls allarga una altra cosa.