Una mirada a la galàxia

Una cosa bona que tenen els avenços tecnològics és que ens han permès nous punts de vista. I això resulta excel·lent per comprendre quin és el nostre lloc en l’Univers. Una cosa és que t’expliquin que la Terra gira al voltant del Sol en un costat de la galàxia, però és més entenedor si ho pots veure. Unes càmeres captant imatges cada trenta segons. Una mica de sobreexposició per poder veure les estrelles. Tenir la vista d’apuntar cap a l’indret per on apareix la blancor lluminosa de la Via Làctia.  I el resultat és com mirar per la finestra d’una nau que va donant voltes per l’espai, només que la nostra nau és la pròpia Terra.

Només cal un petit esforç d’imaginació per adonar-te que realment ocupem un indret ben perifèric de la nostra galàxia. Un racó que tampoc està malament ja que, amb un petit ajut de la tècnica, ens permet tenir una visió formidable del nostre racó del Cosmos.

I és que de vegades sobren les paraules.


 

 

4 comentaris

 • malayalam

  06/06/2011 22:16

  Fa vertigen i tot! Espectaculà!

 • Brian

  06/06/2011 12:13

  No acostumo a renegar de la meva condició de urbanita, m’hi sento prou adaptat, però la possibilitat de contemplar una nit estrellada es de les coses que em provoquen nostàlgia de l’entorn rural.

 • Laia Olmo

  06/06/2011 10:58

  No cal afegir res més. Simplement admirem la bellesa. Qualsevol sentiment d’altaneria sobra.

 • Joan Codina

  06/06/2011 8:45

  Tens tota la raó, es veu claríssim que la galàxia ens dona voltes a nosaltres.

  Eppur si muove