L’adeu de l’Steve Jobs

steve jobs.jpg Comparar-lo amb Einstein és una bestiesa, però el fet que ho facin indica com de profund ha sigut l’impacte que ha tingut l’Steve Jobs en la vida de tots nosaltres. Fins i tot els que no hem comprat cap Mac, iPhone o iPad hem acabat amb aparells similars o vivint en una societat que funciona en alguns aspectes gràcies a aquests aparells. Més que amb Einstein, es podria comparar amb Edison, que també, sense inventar gairebé res, va aconseguir trobar aplicació a moltes coses que altres havien inventat, va millorar-ne el concepte i el disseny i va fer-les d’us general.

He de reconèixer que més que els aparells que va dissenyar, el que més admirava era la capacitat de comunicar que tenia. L’aparell que presentés acostumava a ser-me una mica indiferent, però la manera que tenia d’explicar-ho era tota una lliçó de com explicar conceptes complexos de manera senzilla (que no pas simple). Per això de vegades en tinc prou en comparar una imatge de Bill Gates i una de Steve Jobs presentant els seus productes per tenir clar com ha de ser la bona comunicació.

10 comentaris

 • Clidice

  09/10/2011 15:05

  No he estat mai d’Apple, que a mi m’agrada potinejar els “trastos”, però sí, tens raó, el tipus en va saber molt i és un bon referent. I ni tan sols li ha calgut perruca!

 • Santi Cosmos

  08/10/2011 20:11

  Val molt la pena escoltar el discurs que va fer al 2005 a la universitat de Stanford, és encoratjador !

  http://www.youtube.com/watch?v=qvNef9U29wc&feature=player_embedded

  (amb subtituls)

 • Jordi Regincós Isern

  08/10/2011 9:00

  Comparteixo la reflexió, Daniel. De fet en vaig fer una aquí, en un bloc veí al teu, en una línia similar http://blogspersonals.ara.cat/desdelmontgri/2011/10/07/steve-jobs-no-va-descobrir-el-foc/

 • Brian

  07/10/2011 18:44

  Em sembla molt encertada la comparació amb Edison i molt posat en raó el rebuig de la comparació amb Einstein. Sembla que a més a més de bon comunicador (el discurs de Stanford és impressionant), era un emprenedor nat, un gran conductor de equips humans (i per tant una mica dèspota) i un home de intuïcions i perfeccionisme fora de serie.

 • Vicent Bosch i Paús (l’Alcora-l’Alcalatén)

  07/10/2011 14:35

  Dons jo no he utilitzat mai cap aparell d’aquesta marca, a més a més d’esser molt cara.
  Com dirien alguns que al cel estiga, que a la terra ja va estar, encara que no al final.
  Un home més.

 • Carol Sánchez

  07/10/2011 14:05

  Crec que en Carquinyol ho ha dit com ningú. A mi no m’agrada Apple, i això que funciono a la feina amb Mac i tinc un iPhone, però crec que fa poques coses i té poques possibilitat. Una cosa, però, tinc clara, i és que no m’he trobat cap problema en tot aquest temps, ni amb l’aparell ni amb el software.

  Crec que la comparació amb Edison no és gens errònia, sinó que va molt ben encaminada…

 • OCA

  07/10/2011 10:02

  Tal i com apuntes com a comunicador era un 10. De fet escoltant el discurs que va fer el 2005 a Stanford queda més que palès.

 • Carquinyol

  07/10/2011 9:13

  El tempa de Apple vs no-Apple sempre genera discussions quilomètriques.

  Parlant des de la meva experiència personal, a mi els Mac i els dispositius d’Apple m’han facilitat la vida, sobretot perquè estan pensats per a ser utilitzats gairebé de forma immediata, i això quan t’has passat anys barallant-te amb actualitzacions, controladors i incompatibilitats diverses és d’agraïr i és un dels punts forts dels productes Apple, que funcionen de forma clara.
  Faran més o menys coses, seran millor o pitjors, però el que fan ho fan bé i de forma senzilla.