Aigua baixa en calories. Insuperable!

dietwater.jpg La publicitat és un pou infinit de sorpreses, de conceptes exprimits fins més enllà dels límits, de paraules a les que es distorsiona el sentit original, de contradiccions flagrants i de raonaments absurds. És realment divertida. I per molt temps que faci que t’hi fixes, sempre aconsegueixen deixar-te bocabadat. Jo m’hi acabo de trobar en descobrir que arriben a vendre “Diet water” és a dir: aigua baixa en calories!!!

Al·lucinant, perquè l’aigua no en té de calories. És aigua. Zero calories. Com poden promoure aigua baixa en calories? De vegades no saps que és més gran, si la imaginació dels publicistes o la ignorància dels compradors.

Però, al tanto. Potser soc jo l’ignorant i darrera el concepte de “diet water” s’hi amaga alguna sorpresa. I, després de tafanejar una mica, arribo a la conclusió que potser el concepte no és completament absurd… sempre que tinguem en compte altres absurds associats a determinats estils de vida.

La clau és la moda de vendre aigua amb diferents sabors, colors i característiques. Hi ha aigües comercials amb sabor a maduixa, a poma, a taronja… i també aigües energètiques, aigües amb vitamines, aigües amb extracte de te i aigües gairebé de disseny per allò que vulguis. Imagino que algunes d’aquestes deuen portar sucres o coses similars, de manera que anunciar aigua baixa en calories no és cap ximpleria… sempre que sigui en comparació amb aquestes curioses aigües.

En realitat l’absurd és vendre com aigua un líquid que porta totes aquestes coses (vitamines, colorants, edulcorants, sals i el que calgui) L’aigua hauria de ser, en principi, només aigua amb una petita quantitat de sals minerals. Però res de calories, vitamines o additius per donar color, sabor i olor. No és que sigui dolent. Simplement haurien de passar a considerar-se refrescos o el que sigui, però en cap cas aigua.

Però si aquests beuratges els considerem aigües, doncs l’aigua normal, la que no conté més que H2O i unes poques sals, ja la podem vendre amb una campanya de promoció que ressalti obvietats com que no porta calories i que és excel·lent per hidratar-se sense patir per l’excés de pes.

Realment em trec el barret davant d’aquests genis de la publicitat.

16 comentaris

 • Joan

  14/05/2012 3:48

  No sé si això ho has trobat al mercat europeu o nordamericà, però als EUA s’entén fàcilment. La gent volen beure coses bones (com ara els sucs de fruita) però també volen que tinguin poques o cap caloria. Serien capaços de vendre menjars amb poques calories d’una sobreproducció local a països afamelits com ara el Sudan, el Mali o Ethiopia. És un dels premis del benestar: la panxa plena sense ingestió de calories. En aquest cas, potser es pensen que l’equitetatge ben trobat els permet pujar el preu d’allò que per a nosaltres hauria ser encara gratis. Els qui heu visitat els EUA prou aureu vist les piles d’ampolles d’aigua que excedeixen les de colas

 • Joan Codina

  09/05/2012 23:58

  Segur que és perquè és millor pels mentos (com amb la diet coke)

 • Montserrat

  09/05/2012 17:59

  http://www.prensalibre.com/vida/Agua-mineral-bicarbonatada-riesgo-cardiovascular_0_688731263.html#
  la noticia del grup de Madrid que estudia l’aigua de vichy i el risc cardivascular.. He mirar el treball que diuen que fa baixar els TAG i ves que vols que t’hi digui…

 • Salvador

  09/05/2012 17:55

  Té poc a veure amb les baixes calories però he recordat que fa molts anys un aigua mineral amb gas a l’etiqueta hi posava entre altres propietats: Radioactiva.

 • david güell

  09/05/2012 15:43

  A veure qui s’atreveix a vendre l’aigua com a residu de la pila de combustible ?? Quina colla !!

 • Daniel Closa

  09/05/2012 12:53

  andreu. Doncs mira. Ho ignorava, però he buscat una mica i he trobat que si que hi te alguna cosa a veure els nivells de calci amb els de colesterol. Poc (parlen d’una reducció del voltant del 5%) i com sempre, hiha estudis que no troben cap canvi, però no deixa de ser interessant. Això m’ho haué de mirar amb més detall. Aquestes relacions poc evidents són les que més m’agraden!

  Clidice: Molt bon aquesta.

 • Clidice

  09/05/2012 12:07

  Ah! i quan vegin que baixen les vendes, després del “boom”, trauran l’aigua “diet zero”. ^^

 • andreusegura

  09/05/2012 11:52

  La duresa de l’aigua com a factor de risc cardiovascular — de fet com a factor protector– és coneguda de fa temps. la concentració de carbonats de calci i de magnesi és inversament proporcional a la incidencia de cardiopaties. I sembla que amb les concentracions de colesterol total i de LDL colesterol. L’aigua de Caldes de Malavella és rica en bicarbonats –també en sodi, però– i en fluor.

 • Daniel Closa

  09/05/2012 11:25

  Montserrat. És clar. per això podràs vendre dost tipus d’aigua. La enriquida amb omega tres i la baixa en calories!
  Lo del colesterol… hauré de buscar l’article, perquè de vegades al·lucino. Però cal veure quin és el grup control, es clar. O igual el Vichi, amb tantes sals uneix el colesterol de la dieta i el fa insol·luble! :-D

  Carquinyol. No els donis més idees, que ja en van sobrats :-D

 • Carquinyol

  09/05/2012 10:41

  I trobo que haurien de publicitar més que el seu producte està demostrat ci-en-ti-fi-ca-ment que combat la deshidratació i la sequetat a la boca alhora que proporciona una agradable sensació de frescor a la boca.

 • Montserrat

  09/05/2012 10:16

  oligoelements en tenen totes!!! no?
  per cert recordeu l’anunci de l’aigua de vichy i el colesterol? semblava increïble, doncs una ex-alumne meva treballa amb el grup de recerca de Madrid que fan els estudis i fa res han tret una publicació a una molt ona revista….. qui sap igual algú troba que aquest aigua baixa en calories aprima més i es més diurética que l’aigua simplement!!! jajajajajaj aleshores deixo la ciència

 • Montserrat

  09/05/2012 10:11

  jeje però l’aigua amb omega 3 no serà baixa en calories!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Daniel Closa

  09/05/2012 9:13

  Carquinyol. Estic segur que si busquem prou, trobarem aigua amb omega tres. Això d’anunciar-la amb un 0% de greixos crec recordar que si que ho he vist. També he vist que l’anuncien com a diurética (si l’aigua no fos diuretica ja em diràs!)

  Esther. Per desgràcia és un reflex força exacte. Al menys ens permet riure una mica.

  Ariadna. Aquestes paraules són com un reclam irressistible! I a sobre,… és natural!

 • Ariadna

  09/05/2012 8:49

  M’agradaria saber la facturació anual de l’empresa. Les paraules “Baix en calories” venen més del que sembla.

 • Esther

  09/05/2012 8:24

  Un reflex del món en que vivim!

 • Carquinyol

  09/05/2012 8:07

  No creguis company, no són pas tan genis. S’han oblidat d’indicar que el producte no porta colesterol, és tolerat pels alèrgics al gluten i té un 0% de greixos animals.

  I si arriben a afegir omega3 i oligoelements ja ni t’explico !