Tornem-hi !

48460_start_button_on_a_g4.jpg Tornem-hi, que no ha estat res! Després d’una bona aturada, ja es hora de recuperar l’activitat blogaire. Aquest any ha resultat ben curiós. Als diaris, la secció de ciència habitualment és molt reduïda. Ni comparació amb les de cinema, xafarderies, i fins i tot esoterisme, per no parlar dels esports, es clar. En principi, tampoc passen tantes coses relacionades amb la ciència amb tanta freqüència. Però aquest estiu ha sigut una interessant excepció. Cada dos per tres saltava una noticia que hi tenia a veure.

Per començar, és clar, es va anunciar la troballa del bosó de Higgs. Tant de temps buscant-lo i ja el tenim entre les mans. Però n’hi va haver més, per exemple el Curiosity va aconseguir arribar a Mart sense massa problemes. De seguida va saltar a la xarxa la broma que afirma que ja hi ha més tràfic aeri a Mart que a l’aeroport de Castelló. I l’espai també ens va donar una notícia trista: la mort de Neil Armstrong, el primer home que va trepitjar la Lluna. El canvi climàtic s’ha posat de manifest amb un grapat d’onades de calor consecutives, que per si soles no indiquen cap canvi climàtic, però que si s’acumulen a les d’anys anteriors ja marquen una tendència. I per si encara queden dubtes, Groenlàndia ha patit el major desglaç que es recorda.

Hem pogut escoltar ximpleries absurdes en nom d’una presumpta ciència, com ara les del candidat a senador que deia que les violacions legítimes (que coi serà això?) no causen embarassos. Una bona manera de recordar-nos que qualsevol poca-solta pot afirmar que la ciència recolza les seves idees, per absurdes que siguin.

Aquest Agost la humanitat ha entrat en dèficit ecològic per l’any 2012. És a dir que ara mateix ja estem consumint coses que el planeta no pot reposar. Vivim de rendes igual que fèiem amb la bombolla immobiliaria. Sembla que de nou pensem que al final ja vindrà algú i ho arreglarà. I no, les coses no funcionen així, però els humans sempre ensopeguem amb la mateixa pedra.

I ja no dic les noticies menys rellevants o noticiables, però igualment interessants si les analitzes amb una mica de curiositat. De unes i altres i de les noves que vagin sortint n’anirem parlant. Que tal com es presenten els propers mesos sospito que la ciència ens oferirà un raconet de calma i seny molt necessaris.

11 comentaris

 • oca

  04/09/2012 17:07

  Hola Dani, de nou estem a l’espera de les novetats al teu blog.
  Comencem doncs…

 • Joan Codina

  04/09/2012 16:12

  Daniiii!! Se t’ha trobat molt a faltar aquest estiu!! Ara a gaudir de la ciència de debò i no la que ens venen els xarlatans.

 • Sinera

  04/09/2012 15:40

  Glups! Sempre m’han dit que llegeixo massa depressa… He fet una interpretació horrible dels termes “autonomia” i “resiliència”…

  Gràcies, Dani! Uff. Quina vergonya! (de veritat, veritat!).

 • Sinera

  04/09/2012 15:23

  Ufff! Crec que m’he passat… Perdó…

 • david güell

  04/09/2012 10:43

  Ben tornat !!
  I totalment d’acord amb el que sobra als diaris (esoterisme, tafaneries………………) i tant falta (ciència !!).

 • Esther

  03/09/2012 17:36

  Ben tornat! Que l’any ens porti moltes notícies científiques per comentar!

 • Sinera

  03/09/2012 16:09

  Ben tornat, Daniel!

  Tal com dius, la ciència no fa vacances i ens sorprèn cada dia. Amb el temps i amb divulgadors com tu, l’interès pels temes científics i l’espai dedicat als mitjans anirà creixent. Tant de bo s’aconseguís substituir les tristes pàgines de politiqueria i d’economia per les del món de la ciència en totes les seves vessants.

  Les violacions legítimes que no provoquen embarassos deuen ser aquelles en les que els polítics ens donen pel darrere dia rere dia. Deuen ser legítimes perquè la justícia no les condemna!

  Que el Higgs t’ompli d’energia per tot aquest nou curs!

 • Xavier Gil

  03/09/2012 15:11

  Ja en tenia ganes….

 • Carquinyol

  03/09/2012 14:47

  Ben tornat !!

 • Júlia

  03/09/2012 13:59

  Visca!!! Que bé tornar a tenir posts frescos!! :D

 • Josep MA

  03/09/2012 11:12

  Hola Dani!!
  Un plaer llegir-te de nou, espero que t’hagin anat bé les vacances i l’aturada del bloc.

  Un apunt, el senador a qui et refereixes és del EEUU, potser fora bo indicar-ho.

  Fins demà.