Provinents d’una altra dimensió

mani 11s.jpg  De vegades es pot intuir l’existència de mons paral·lels només fent una ullada al que ens envolta. Indrets on les regles de la lògica deixen de tenir validesa i on les coses no son el que semblen. De veritat, jo intento ser raonable, lògic, el màxim d’imparcial possible, però…

Per exemple, per motius de feina, en ocasions vaig a congressos. Si hi ha un congrés organitzat per la Societat Europea d’Inflamació, que es titula “Congrés Europeu d’Inflamació” i on els temes de totes les ponències tracten sobre la inflamació… difícilment afirmaré que es un congrés multidisciplinari on hi ha convidades totes les branques de la ciència. I per descomptat mai em passaria pel cap dir coses com que “els que afirmen que serà un congrés sobre inflamació s’equivoquen”.

Però hi ha qui sembla que no hi veuria cap incongruència i enfront d’una manifestació organitzada per una entitat independentista, amb un lema independentista i plena de consignes i símbols independentistes, no veu cap inconsistència en dir que “Els que interpreten que serà una gran manifestació independentista s’equivoquen”.

I si al congrés d’inflamació és parla d’inflamació, de malalties inflamatòries, de tractaments per la inflamació i de les cèl·lules implicades en la inflamació, em sobtarà moltíssim que algú digui que el que s’ha parlat al congrés són els futurs tractaments per la caiguda del cabell. Però mira per on, també hi ha qui allà on tothom escoltava “independència” sembla que interpreta coses diferents, com ara “pacte fiscal”.

El desconcert també m’embarga quan miro gràfiques. En temes científics acostumem a posar les dades en forma de gràfic perquè són més fàcils d’interpretar amb una ullada. Però en general va bé mirar les xifres que generen aquells gràfics, que de vegades hi ha sorpreses. I sorprès m’he quedat en veure un gràfic en el que els partidaris de la independència i els que s’hi oposen estan pràcticament a la par. En canvi, el detall de les xifres diu una altra cosa; A la prat del NO hi havien ajuntat els que diuen no i els que diuen “no se/no contesto”. Curiosa decisió. Pensava que la estadística era una cosa una mica més seriosa (de fet, ho és, i cal dir que l’endemà han ofert els detalls).

I, es clar, hi ha els que diuen que quina ximpleria fer el congrés perquè a ningú li interessa la inflamació o que la inflamació és un embolic i que ara no toca. Una afirmació que poden fer sense necessitat d’aportar cap dada i ignorant olímpicament el gran nombre d’assistents al congrés. Son una mica com els negacionistes del canvi climàtic o els creacionistes, però més exagerats encara.

Tot plegat em fa pensar que si, que entre nosaltres hi ha éssers provinents d’una altra dimensió que fan servir regles lògiques diferents de les nostres. Ha de ser això perquè les altres opcions és que viuen tan lluny de la realitat que semblen ximples, o que pensen que els ximples som nosaltres. I les dues coses serien lamentables.

10 comentaris

 • Josep Ignasi Boada Estivill

  13/11/2012 0:11

  Per desgràcia sempre hi haurà el qui vol esborrar. negar o tergiversar la realitat, quan aquesta no és la que ell voldria.

 • Sinera

  14/09/2012 16:33

  Tanta veritat en un sol article! Més que en la premsa i televisió d’un mes.

 • Sinera

  13/09/2012 19:12

  Es pot ser polític sense manipular? Populisme descarnat. Porten el gran ramar per on els convé. Però no entenc com poden sortir de casa sense que els caigii la cara de vergonya. La gent prefereix que pensin per ells. Estem perduts!

 • Vicent Bosch i Paús (l’Alcora-l’Alcalatén)

  13/09/2012 16:00

  Des del punt de vista lingüístic, perfecta la independència del Principal. Però per fugir del PP i caure en mans del PP català ???

 • Daniel Closa

  13/09/2012 7:57

  Joan. Si que érem molts. I si que han canviat les coses. Qui ho hauria dit fa uns pocs anys.

  Clidice. La inflamació inflama les neurones a més d’un. I es curiós, però encara no ha dit ni piu ningú dels veïns. Només els cridaners habituals.

  Carquinyol. :-D

  tramuntaire. Estan tan acostumats a jugar mb les paraules per dir pero no dir i que no es pedi cap votant en la politica petita, que n’hi ha que no s’adonen quan toca deixar aquest irritant joc i començar amb les coses serioses. Sembla que ara es el moment dels estadistes i no dels polítics. La pregunta és… anem gaire sobrats d’estadistes?

  Minòna. Gràcies a tu per passar per aquí. I gràcies per la correcció. Ja ho he arreglat.

 • Minòna Séver

  12/09/2012 21:49

  Gràcies per anar escrivint, n’hi ha molts que et llegim però no et donem feedback.

  A la darrera línia, hi hauria de dir “dues” en comptes de “dos”.

 • tramuntaire

  12/09/2012 12:22

  Arriba un moment que no saps si menteixen deliberadament o si, com dius tu, venen d’una realitat paral·lela. Jo crec que són en un punt intermedi: comencen per assumir que no diuen del tot la veritat i en poc temps ells i el seu entorn tancat acaben per escindir-se d’aquest món per viure en el que han creat. Segur que ja deus haver fet algun post sobre les al·lucinacions col·lectives i altres trastorns compartits.

 • carquinyol@gmail.com

  12/09/2012 11:22

  Ah… però la mani d’ahir no era per a demanar que l’Eurovegas vingui a Catalunya ??????

 • Clidice

  12/09/2012 11:11

  Bé, ja se sap que la cosa de la inflamació aixeca moltes butllofes. El que més em xoca és que al país veí (que encara és nostre) no es parla de cap congrés sinó és de passada i al nostre (que encara no ho és) sembla que són més importants els que parlen de la caiguda dels cabells que no pas els que estàvem allí, parlant d’inflamacions. Si és que hi ha coses que no s’acaben d’entendre mai, fins un dia que se t’inflama per la zona de l’escrot i marededéusenyor!

 • Joan Codina

  12/09/2012 9:59

  He sentit a dir que hi havia algú preguntant, de manera desesperada, on eren els especialistes en temes d’aturar la caiguda dels cabells i recuperació de la cabellera.

  Hi havia tanta gent ahir… Les coses han canviat molt els últims anys :D