Romanticisme particular

L’article científic més rellevant dels que corren per la xarxa porta per títol: “Interaccions de dos cossos: un estudi longitudinal”. Pot semblar poc interessant, àrid o irrellevant, però és la manera que s’ha empescat un físic per demanar a la seva xicota, també física, que es casi amb ell.

El resum de l’article ja dona pistes. És l’estudi de la interacció de “dos cossos” al llarg d’un període prolongat de temps, en diferents localitzacions i amb altres cossos addicionals. S’han fet proves durant un cert temps i es mostren els resultats. Finalment s’avalua la possibilitat de continuar l’estudi.

Llegir-ho amb calma ens dona pistes de com els han anat les coses a la parella, quan es van conèixer i com van començar a sortir dos mesos després de conèixer-se. La gràfica mostra una funció temps versus felicitat (amb unes projeccions d’allò més optimistes) i a les conclusions l’autor considera que l’estudi està resultant un èxit i li proposa a la Christie, que el continuïn indefinidament.

La noia ha marcat la casella del SI

SKNl3VR.jpgEn realitat ignoro si tot plegat és real o és una de les moltes bromes d’internet, però es tant bo que tant se val.

Realment és una mica friki, però i que? En tot cas, qui ho diu que la ciència, la imaginació i el romanticisme no lliguen entre si?

 

7 comentaris

 • oca

  01/03/2013 12:26

  Els guionistes de la sèrie Big Bang Theory, ara ja tenen una idea fenomenal per la declaració de casament entre el Sheldon Cooper i l’Amy Farrah Fowler.
  És ven ve que la la realitat (entenent que ho és) supera la ficció.

 • Daniel Closa

  28/02/2013 14:03

  Carquinyol. Si li proposes a la noia d’incloure mes “cossos” per fer l’estudi, sospito que no aconseguiràs el que pretens. Encara que mai se sap…

  Sinera. Hiha estudis que encara son menys rigorosos i científics i tenen molt éxit. però la idea és, si més no, innovadora.
  A la pàgina de l’Esther, si que devem estar en caiguda lliure.

  tramuntaire. El terma longitudinal…. una cosa no exclou l’altra!

 • tramuntaire

  28/02/2013 13:20

  En quina revista ho han publicat? Coses “pitjors” s’han vist el primer dia d’abril!

  Això de l’estudi “longitudinal” es refereix al temps d’estudi o a la posició dels cosos?

 • Sinera

  28/02/2013 10:31

  Interessant, però l’estudi no sembla pas massa rigurós ni científic. Més aviat sembla una presa de pèl… No sé jo… Però m’apuntaria deseguida a formar part de l’estudi… seria divertit, no?

  Més interessant sembla la pàgina web que ens ofereix l’Esther on constatem que el Global Happy Index d’Espanya de l’any 2012 està en el lloc 62… M’imagino que cada dia que passa anem baixant més i més…

 • Carquinyol

  28/02/2013 10:19

  Umm… Ho trobo poc adient. Ja es sap que un estudi quants més grups l’estudiin i més desconnectats estiguin entre ells millor per a obtenir dades contrastades, i més encara quan és a llarg termini com aquest. Amb una única participant que, a més, és part interessada els resultats seran pobres i qüestionables.

  ;)

 • Daniel Closa

  28/02/2013 10:06

  Tampoc tenim informació sobre si van haver-hi revisors. I no posa bibliografia!!!

 • Esther

  28/02/2013 9:48

  Mmmhhhh, l’autor no ens explica com defineix “felicitat” i com calcula aquest índex, dada que ens interessa molt a tots!
  Tot i que si ho voleu provar: http://www.happyplanetindex.org/
  Està bé veure quins indicadors s’utilitzen!