Si te l’enganxes amb la cremallera…

jeans_zipper.jpg Pot fer riure, mentre no siguis tu l’afectat. De fet, la majoria d’homes intentem no pensar-hi, no imaginar-ho i no recordar-ho. Però les coses que afecten la salut cal estudiar-les, trobar maneres de prevenir-les i de curar-les, i d’això se n’encarreguen els metges i les publicacions científiques. Per tant, era només qüestió de temps que publiquessin un estudi epidemiològic sobre les lesions causades als genitals per culpa de les cremalleres del pantalons.

Si ara amagues un somriure condescendent, deu ser perquè ets una noia. Un home no fa bromes amb aquestes coses.

No és un tema irrellevant. Als Estats Units, 17.616 pacients van anar a urgències entre el 2002 i el 2010 per culpa de la cremallera dels pantalons i l’enganxada que s’havien fet. Difícil entendre el dolor que pot arribar a causar enganxar-se el penis amb una cremallera. I si cal anar a urgències és que la cosa està molt enganxada. I en general es triga uns tres quarts d’hora per alliberar el penis del parany on ha caigut.

L’únic aspecte positiu és que la “epidèmia” no sembla que tingui tendència a augmentar i les xifres es mantenen més o menys estables en el temps. Entre els adults és el motiu més freqüent de lesions al penis. En canvi entre els joves, la majoria els danys en aquesta zona estan relacionats amb la pràctica dels esports. Ja us ho podeu imaginar: trompades amb la pilota jugant a futbol o manillars clavats per culpa de topades en bicicleta.

Però que cal fer quan la cremallera ja ha tancat les dents deixant atrapat un teixit tant delicat? Tornar a passar el tirador? Estirar perquè surti? Agafar unes tisores?

La cosa és més senzilla. El consell que donen és aplicar generosament oli per el penis i per la cremallera i deixar passar una estona. Segons els metges, en uns vint minutets la cosa s’allibera pràcticament sola o oposa molt poca resistència a l’alliberament. Només és qüestió de no ser garrepa amb l’oli i de deixar tranquil al pacient en un indret discret.

No ho especifiquen, però imagino que cal evitar qualsevol estímul que causi canvis en el nivell de turgència del penis ja que si a sobre comencem a estirar, els resultats poden ser terribles. En principi semblaria que en aquesta situació un no està per alegries, però hi ha gustos per a tot. A més, el penis té una certa tendència a anar per lliure que segur que es podria relacionar amb la llei de Murphy.

9 comentaris

 • Joan

  20/03/2013 23:46

  Quan vivia a Suïssa, un diari local força conegut va publicar un cas que va acabar amb policia, factures mèdiques, assegurança i judicis. Al final no va riure ningú. Els culpables eren un matrimoni que feien tard per arribar al concert. Al final, amb la pressa, el marit no va aconseguir tancar la cremallera, però com que ja era fosc, va sortir de casa així tot i esperant l’oportunitat. A última hora el matrimoni va ocupar els seus seients, però està clar, assegut no es pot tancar la cremallera per falta de línia recta. Però el senyor va esbrinar una oportunitat única quan es va haver d’aixecar per deixar passar ja a les fosques una altra parella quan el conductor ja sortia i els llums s’apagaven. Però ai las. El desgraciat home sí que va poder pujar la cremallera però va enxampar no pas res seu sinó la falda de la senyora quan passava al davant seu. Imagineu-vos l’escena: veus cridant que què passava, el segon marit molt amoscat, la segona senyora exigint que la deixessin anar, veus demanant silenci, el conductor emprenyat pel soroll… Diu que el cas era veritat.

 • Sinera

  20/03/2013 22:50

  Daniel. Qué “infantil” que ets…! Ja ho saps, noi. Mai diguis “allà baix”… digues “cony” directament. Un bon tip de riure!

 • Joan Codina

  20/03/2013 13:22

  Gràcies per l’estona de riure Daniel!!

  Però m’imagino que deu ser delicat i tremendo (sobretot si li dona per canviar les seves propietats elàstiques).

 • Daniel Closa

  20/03/2013 12:52

  Miquel. Però el cas es que passa. Sospito que deu ser un tema estacional i que a l’estiu es donarà amb més freqüència. En tot cas, mai està de més saber om resoldre el tema :-D

  XeXu. Jo tampoc no ho entenc…

  Sinera. Gran capítol del del braç robótic!

  oca. Sempre es millor prevenir, però també val la pena saber resoldre :-D

  Maria J. Dona! el tema no és precisament d’alta recerca científica. D’altra banda, fer referencia a la “cosa” és perquè malgrat que el penis és majoritariament la part afectada, també pot passar que quedin atrapats els testicles, de manera que “cosa” ho engloba tot.

 • Maria J

  20/03/2013 11:55

  Dir cosa dos cops al penis em sembla, si més no, infantil.

 • oca

  20/03/2013 11:46

  Per això l’invent de cordar els pantalons amb botons i no amb cremalleres.
  Entre això i el què exposa Miquel Lahoz, risc 0

 • Sinera

  20/03/2013 11:24

  Reconec que a mi em va passar una vegada, ja fa anys. És molt dolorós però vaig aconseguir alliberar-me sol. Es tracta, crec jo, de no posar-se nerviós, de tenir sang freda. Però durant un dies queden els efectes…

  Ara recordo aquell capítol del Big Bang quan la mà del robot s’enganxa al penis del Howard. Mira que és bo!

 • XeXu

  20/03/2013 10:19

  No entenc com encara pot haver-hi gent que pensi que la ciència no és interessant…

 • Miquel Lahoz

  20/03/2013 9:52

  Perdoneu-me, però mai no he entès com passen, aquestes coses. És a dir, si portes roba interior, hi ha una mena de barrera de contenció que impedeix que cap de les parts en qüestió entri en zona de perill, no? La prevenció no és tan fàcil com recomanar-li a tothom que faci servir calçotets?