Salvem la ciència

cartell-salvem-la-cic3a8ncia-juny-2013.jpg Hi hem de tornar. Avui s’ha convocat una jornada de protesta contra la política de retallades i per mirar d’aturar la desfeta del sistema de ciència del país. De nou cal sortir a recordar uns quants fets molt simples però molt importants.

Que la ciència no és un caprici per quan sobren els diners sinó una inversió de futur per un país.

Que és una inversió molt rendible, però a llarg termini.

Que queda molt bé dir que retalles molt poc els pressupostos de ciència, però que és lleig quan després n’executes només una part del pressupostat.

Que formar un científic és una inversió molt important per un país i és absurd deixar-lo perdre.

Que deixar-ne perdre un és un error, però deixar perdre tota una generació de científics ja formats és un disbarat.

Que amb una elit governant aparentment incapaç de valorar la ciència, cap país no té futur.

Que algú s’hauria d’amoïnar per haver aconseguit només un únic premi Nobel de ciències en tota la història, i ja en fa més d’un segle. Per comparar, un país petit com Dinamarca en té 9 i Holanda 13. Però la reforma educativa aquí es fa per promoure l’assignatura de… religió!

Que, tot plegat és indicatiu de les prioritats que hi ha i explica molt bé el que va passar fa temps, el que està passant ara… i ens avisa que si tot segueix així, es tornarà a reviure la mateixa història de cada segle.

6 comentaris

 • Sabrina

  17/06/2013 18:22

  Tot el meu recolzament a aquesta manifestacio i moltes altres que es facin!!!. M’agradaria que tot fos diferent i sobretot m’agradaria continuar fent ciencia en el pais que m’ha format pero vist les circumstancies que hi han jo soc una altra cintifica fugada!!! No hi ha mes si vols continuar en aquest camp.
  M’agradaria que tot plegat porti un canvi. Un canvi de mentalitat, de manera de fer les coses, de prioritats.

  No tinc res en contra de la religio ni del futbol, pero la ciencia tambe es molt impotant, es una inversio de futur i no es pot deixar pedre!!!

  Potseraquest comentari arriba una mica tard, pero vull animar a tots els cientifics que esteu aguantant tot aquest temporal, per que aguantar ara es dificil i de valents!!! molts anims!!!

  PD. Tan aviat em deixin torno. En la ciencia hi ha molt que fer i Barcelona es molt bona ciutat per fer-ho.

 • Jose Vinas

  14/06/2013 23:30

  Pues si mestre Closa, los cientificos, aqui no somos una prioridad, y me temo que hes complicado que esto cambie de momento, la ciencia no rinde economicamente “al momento” y por supuesto hasta que no comprendamos que los paises que invierten mas en ciencia, no es por que les sobre el dinero, es por que invertir revierte en el propio pais, en su desarrollo, somos lo que conocemos..no saldremos de este pozo…
  Por cierto lo dice un cientifico “fugado” del otro lado del charco. (Ottawa para mas senyas)
  Salut amics.

 • Elena Ferro

  14/06/2013 13:54

  És un bucle. Que inventen ellos. Muera la inteligencia. Viva las caenas. Etc etc etc…

 • Sinera

  14/06/2013 9:39

  Depriment! La investigació ha de ser el gran motor de futur. Mentrestant es van repartint subvencions a entitats absurdes que no aporten res de res, però de les que s’espera vots a favor. És de jutjat de guàrdia! Molt, molt trist!

 • Joan Codina

  14/06/2013 9:15

  Avui tocarà sortir una estona al carrer.

  No sé què faríem sense una religió de qualitat i si la selecció de futbol que ens representa no guanyés cap mundial… Seríem la riota d’Europa.

 • Carquinyol

  14/06/2013 7:39

  Ja, però ni Dinamarca ni Holanda han guanyat mai un Mundial, eh?

  Això dels Nobels qui té la culpa són els organitzadors dels Nobels ! Si hagués Nobel de religió segur que l’Estat aquest que en toca soportar en tindria més d’un !