Tornem-hi!, que ja toca.

push-the-button-1064362-m.jpg Les vacances queden enrere i, segons com ho miri, podria pensar que la llei de Murphy és implacable. Tant bon punt atures el blog, comencen a sortir novetats relacionades amb la ciència. M’adonava que cada dos per tres pensava: “ostres, això seria interessant per fer un comentari al blog”.  La mateixa sensació que l’any passat quan van descobrir el bosó de Higgs durant l’estiu.

En realitat només és un bon exemple de percepció esbiaixada. Tens molta consciència dels dies que hi havia notícia mentre que els dies que passaven sense pena ni glòria s’esvaeixen en el record sense equilibrar la percepció. Tot i així, aquest estiu ha anat ben plenet de novetats. S’ha descobert (o redescobert) l’olinguito (Bassaricyon neblina) un nou mamífer carnívor a les Amèriques; hi ha hagut la pluja d’estels de sant Llorenç; segueixen discutint si el Voyager ha sortit o no del sistema solar; han aconseguit controlar amb la ment les mans d’una altra persona; s’ha sintetitzat l’element número 115 de la taula periòdica; hem vist creixements espectaculars d’algues a la Xina; a Fukushima l’aigua radioactiva es va escapant; han fabricat un mini-cervell en una proveta; a Tità, la lluna de Saturn, sembla que hi ha un nucli de gel; ens han fet un embolic entre malnutrució i desnutrició; hem escoltat la musica de les estrelles

Un regust menys amable deixa el fet que els científics de per aquí segueixen marxant (despotricant, amb raó, dels polítics que han permès que això passi). Curiós que alhora alguns centres de recerca molt propers aconsegueixin renom internacional de primer nivell.

Ah! I sí que hi ha hagut estiu, malgrat les interpretacions que es van fer d’algunes previsions.

Però ara recuperem el ritme de vida habitual i ja toca començar a reviscolar el Centpeus. Que amb els temps tan agitats que es preveuen, un raconet de calma per reflexionar sobre la ciència sempre anirà bé.

9 comentaris

 • Sinera

  03/09/2013 13:49

  Ja t’enyorava, Dani! S’havia convertit en una rutina molt agradable això de comentar els teus articles. Ben tornat!

 • Daniel Closa

  03/09/2013 11:56

  :-D

 • Júlia

  03/09/2013 11:09

  Com cada any, el Centpeus és l’alegria dins la desgràcia de tornar a la rutina :D

  Estem preparats per aprendre moltes coses, Dan, ja pots començar a catapultar coneixement!

 • Daniel Closa

  03/09/2013 10:46

  Nuria! Realment ha sigut un estiuet modest. Però això no és que no hi hagi estiu! Jo tampoc em queixarè pas. Que si al Pirineu estaveu fresquets, a la Segarra era, com a minim perfectament suportable. :-D

 • Núria Tomàs

  03/09/2013 9:35

  Bentornat, Dan!!!
  Jo seré una de les que et diré que, al Pirineu, aquest any l’estiu s’ha reduit a uns pocs dies a l’agost… Ara que, a mi ja m’ha estat bé!!

 • Daniel Closa

  02/09/2013 14:29

  Noi, les llistes sempre són, com a mínim, discutibles. I els dl ICFC potser no sempre estiguin els numero 1, però estan en el grup capdavanter, que no és poca cosa.

 • Joan Codina

  02/09/2013 10:39

  Dan! Bentornat.

  Hi ha hagut bones notícies aquest estiu. Sens dubte. A mi el que més em deprimeix de tot plegat és veure marxar a científics i després veure els polítics com si res.. L’ICFO és una passada!

  PS: Tot i que no les tinc totes amb algun dels centres que surt i sobretot amb alguns que no surten.

 • Daniel Closa

  02/09/2013 8:58

  El mateix em passava per la plana de Lleida. Que no hi hauria estiu? Ha!

 • Carquinyol

  02/09/2013 7:32

  Bentornat !

  Apa noi que no tens feina per fer !

  A uns d’aquests que deien que no hauria estiu m’hagués agradat a mi trobar-me’l a mi a mitjans d’agost pel sud de Badajoz…