Formats en la ciència.

Natalie-Portman.jpg Amb els actors, igual que amb totes les professions, hi ha un grapat de tòpics. Ja sabem que els tòpics només són això: tòpics, però tot i així, sempre tenim tendència a donar-los una mica massa de valor. Per això fa gràcia, quan et planten davant dels nassos alguna cosa que els trenca. A mi m’ha passat quan vaig llegir en un blog de temes científics que l’actriu Natalie Portman va acabar la carrera de psicologia i que té un parell d’articles de recerca publicats. Això sí, la publicació és amb el seu nom de veritat  Natalie Hershlag.

Mira per on, aquesta noia, que ja la trobava d’allò més atractiva, acaba de guanyar molts punts  als meus ulls.

I aleshores m’he preguntat quins altres actors també tenen un costat ocult relacionat amb la ciència i la tecnologia. I certament hi ha sorpreses interessants.

mayin hoya bialik.jpg

Potser el més divertit és el cas de la Mayim Hoya Bialik, l’actriu que de jove havia guanyat una certa fama amb la sèrie Blossom i que ara dóna vida a l’Amy Farrah Fowler, la “novia” d’en Sheldon Cooper. A “The Big Bang Theory” fa el paper de neurocientífica rareta igual que tots els científics que hi surten. Inicialment no estava clar a que es dedicava i no va ser fins la segona temporada en que apareixia quan es va aclarir que treballava en neurociències. El motiu de la tria és, precisament, que l’actriu té un doctorat en neurociències. Segurament és la única de la sèrie que quan fa servir argot científic, té clar el que està dient. De totes maneres, no ha fet recerca més enllà del doctorat ja que quan va acabar la tesi, la noia va tenir fills i va deixar la incipient carrera. Que jo sàpiga no ha publicat res. Apareix en un Nature, però només és una entrevista.

RowanAtkinson.jpg

Un altre que també pot sorprendre és Rowan Atkinson. El conegut Mister Bean, l’escurçó negre o Johnny English és llicenciat en enginyeria electrònica. De fet, va completar un màster en el tema, però crec que la seva relació amb l’enginyeria es va acabar aquí.

Lisa_Kudrow.jpg

Pels seguidors de la sèrie Friends, que sapigueu que la  Lisa Kudrow, l’actriu que donava vida a la Phoebe Buffay, és col·lega meva, ja que és llicenciada en biologia. Per cert, ella també té algun article de recerca publicat.

Segur que n’hi ha més. Jo he buscat només carreres de ciències, perquè actors amb carreres de filosofia, història o literatura n’hi ha força més.

I sí. Ja ho se. L’Ana Obregón també es llicenciada en biologia. És una cosa que als biòlegs no ens permeten oblidar. Moltíssimes vegades, quan dius que ets biòleg, la resposta és: Ah! Com l’Ana Obregón! No us feu idea de la ràbia que fa…

6 comentaris

 • Daniel Closa

  22/10/2013 18:48

  Joan. Ah! Que començessin carreres n’hi ha molts. El que té merit és acabar les coses.

  Santi. Ostres sí. El lluitador soviètic de Rocky no-se-quant, també és enginyer químic!

 • Santi Cosmos

  22/10/2013 15:18

  No m’ho puc creure, ho haveu vist?? ;)
  Mira aquest també deu ni dó: “Dolph Lundgren” el musculitos de la peli de Rocki amb el Stallone, mireu a la wikipedia tot el que sap fer: https://es.wikipedia.org/wiki/Dolph_Lundgren

  ¬¬

 • Joan Codina

  22/10/2013 10:57

  La Natalie acaba de guanyar uns quants punts. Jo he estat fent una mica de recerca i he trobat un tal Ben Miller que també apareix a Johnny English i va començar un PhD (estat sòlid a Cambridge).

  Entre els músics hi ha el Brian May (el Newton del segle XXI).

 • Daniel Closa

  22/10/2013 8:44

  Carquinyol: Si que és cruel la gent sí. No són conscients del mal que fan amb alguns comentaris :-D

  Xexu: Ah! A la teva classe potser no, però a la meva hi havia noies que, excepte la fama no li han d’envejar res. Mira, jo vaig tenir sort

 • XeXu

  22/10/2013 8:41

  L’única pregunta és… per què a classe no teníem una Natalie Portman, per què??

  Sort que l’Ana Obregón ja no té la fama que tenia abans, les noves generacions ja no la coneixen!

 • Carquinyol

  22/10/2013 8:09

  Què cruel és la gent, com si no teniu ja prou càstig a més a més us ho recorden… no sé com aguanteu, la veritat…