La majoria de les malalties…

M’arriba a les mans una revista que promou tractaments alternatius, denuncia dietes super-dolentes, descriu microbis ultra-fantàstics i destaca les bondats de diferents aliments orientals. No em puc resistir a fullejar-la ja que un dels titulars avisa que “bona part de les malalties les provoquen els aliments industrials”.

Home! Sí que hi ha moltes malalties relacionades amb els aliments. Fins fa un segle la relació era que hi havia pocs aliments i que estaven en mal estat. Per això la malnutrició, el tifus, les intoxicacions o el còlera eren malalties que tenien relació directa amb els aliments (o la manca d’aliments). Ara la cosa ha canviat, al menys al primer món, però seguim amb malalties causades pels aliments. Sobretot per l’excés d’aliments. La obesitat és una epidèmia poc valorada socialment però molt seriosa. I rere ella ve la diabetis, els problemes d’aterosclerosi, infarts i moltes més.

Això es pot considerar “bona part de les malalties”? No ho sé ja que no trobo dades objectives i, de fet, crec que no parla d’aixó. Però segueixo mirant la revista i topo amb un anunci que em desconcerta:

Afirma que segons els estudis de la Doctora Clark, el 95 % de les malalties son causades per patògens (virus, bacteris, fongs, paràsits). Tot seguit ofereix un aparell que segons diu, emet unes frecuències que elimina de l’organisme, paràsits, virus, bacteris, fongs i protozous. També aporta polaritat NORT a l’organisme (que si està malalt té polaritat SUD). I naturalment, estimula el sistema immunològic, “energetitzant” els glòbuls blancs.

Tot plegat em sona a ximpleria sense cap ni peus, però em genera un dubte: Les malalties les causen els aliments industrials o bé ho fan els patògens de la Doctora Clark? Perquè en cada cas afirmen que parlem de la majoria de malalties!

I dos pàgines després llegeixo un altre anunci, en aquest cas del doctor Goiz, que afirma que la majoria de les malalties es generen en dos punts del cos relacionats entre sí i que tenen les mateixes propietats bioenergètiques, anomenats “pars biomagnètics”. Es veu que si l’organisme s’altera, un d’aquests pars s’acidifica i l’altre s’alcalinitza, de manera que els virus van a un costat i els bacteris patògens a l’altre. Aparentment posant uns imants en els punts pot restablir l’equilibri i fer que els virus i els bacteris perdin les seves capacitats patogèniques.

¿¿¿¿¿ ????? Virus a una banda i bacteris a l’altra? Els virus inserits al nostre DNA també? I els fongs on deuen anar?

Durant uns moments quedo bocabadat, però de seguida retorna el dubte, i ampliat. Les malalties són per els aliments industrials? pels patògens de la doctora Clark? o pels pars biomagnètics del doctor Goiz? No val a repartir-s’ho ja que, insisteixo, tots diuen que parlen de la majoria de malalties!!!

Aleshores ja m’ha picat el cuquet i vaig a Google a buscar més coses de la mateixa publicació. No quedo decebut. De seguida trobo que segons el doctor Rea, “la causa de la majoria de malalties és comuna: la contaminació ambiental”!

Contaminació… Mmmmm. No deu haver llegit els articles dels seus col·legues, a no ser que la contaminació porti uns patògens que s’acumulin en els pars biomagnètics i es vegin reforçats pels aliments industrials…

Però és que segueixo buscant i en un altre article llegeixo que “La majoria de malalties tenen un mateix origen: l’acidificació de l’organisme i la seva malnutrició”. Ep! Que se n’ha fet dels paràsits de la doctora, els pars biomagnètics del doctor, la contaminació ambiental de l’altre doctor o els aliments industrials del primer?

Pocs després ho deixo estar. Ja tinc clar que si busques bé pots trobar algú afirmant que la majoria de malalties les causa… qualsevol cosa.

(Em disculpareu però avui no poso enllaços. No serè jo qui faci publicitat a aquesta colla)

5 comentaris

 • Daniel Closa

  30/09/2014 16:41

  Jordi C. No haurien, però n’hi ha a cabassos!

  Gargotaire. A mi em fan pensar en els que defensen simultàniament que mai van anar a la Lluna i que allà i van trobar bases extraterrestres. Es fascinant com podem ignorar les pròpies contradiccions els humans.

 • Gargotaire

  30/09/2014 12:59

  Recordo que la monja antivacunes, tan citada pels mitjans, va anar a un certamen on un afirmava que el VIH no existia i que la SIDA estava provocada per una mà negra i el següent altre afirmava que sí que existia, però que no tenia relació amb la SIDA ja que aquesta no existeix. Aquesta mena de coses sempre van juntes i el més curiós és que lluny de barallar-se entre elles es posen d’acord per a criticar la “ciència oficial”.

 • JordiC

  30/09/2014 10:43

  La majoria d’aquest articles no s’haurien d’haver ni escrit, ni publicat, ni llegit…

 • Daniel

  30/09/2014 10:40

  Doncs no se si en causen, però que ajuden a mantenir-les, n’estic segur.

 • Pons

  30/09/2014 8:26

  Segur que si busques bé al final acabes trobant que “La majoria de les malalties les causa llegir articles de la doctora Clark, el doctor Goiz, i el doctor Rea, entre d’altres…”