Un matí de màgia i esoterisme

Aquest cap de setmana ha coincidit que plovia i que a Barcelona feien la fira Magic Internacional, que segons un fulletó que va caure a les meves mans està dedicada al mon del misteri, màgia, esoterisme, nova espiritualitat, teràpies alternatives i nova consciencia. I malgrat el meu escepticisme sobre tots aquests temes, m’he dit, que coi! Potser ho veuràs d’una altra manera si t’hi acostes. O potser podràs trobar alguna cosa amb algun punt interessant. De manera que m’hi he acostat.

Ha resultat molt entretingut. D’entrada era evident que hi havia moltes paradetes relacionades amb el tarot, la quiromància i les prediccions de futur. Algunes, però,  ja em feien sospitar que la cosa no era molt seriosa. Per exemple, qui s’anunciava com el “Vidente de Salvame deLuxe” no l’agafaria com referent per prendre’m res seriosament.

Moltes coses estaven relacionades amb la salut i es feia difícil triar quina opció sembla més atractiva. Enlloc vaig veure que preguntessis al metge abans de decidir si el que t’aniria bé per la teva patologia concreta era una neteja d’aura, que elimina les energies que ens frenen, uns harmonitzadors dels teus centres energètics, que harmonitzen l’energia de cada un dels set txakres o un medalló ADN Ram, que promou la harmonia entre cos i ment. Potser només caldria comprar uns pocs orgonites, que diuen que fan servir geometria sagrada per potenciar més el seu camp d’efectivitat.

Un parell en concret em van semblar més intrigants. El primer era l’alliberament del pericardi. El pericardi és la membrana que envolta el cor i, pel que afirmen allà, “és l’enllaç entre l’anima i el cos” i com que té connexions amb la resta de l’organisme, qualsevol reacció del pericardi afecta a la resta del cos. No entenc d’on treuen tot això i juraria que la feina del pericardi és molt diferent, però un raonament semblant el trobo més enllà, fent referència a la columna vertebral. Una parada de quiropràctica que recorda que com la columna vertebral té connexions amb la resta de l’organisme, qualsevol reacció de la columna afecta a la resta del cos.

Penso en la fisiologia del pericardi i de la columna, imagino el que et pot passar si te’ls remenen gaire i decideixo que és millor deixar-los tranquils.

En un indret em sento inquiet davant l’imminent fi del món quan el planeta Hercólubus s’acosti a la Terra. Diuen que aleshores començaran epidèmies mortíferes a expandir-se pel planeta. No entenc per quin motiu els bacteris o virus que causen epidèmies seran més actius quan s’acosti aquest misteriós planeta que no ha vist ningú, però el fet que l’hagin descobert fent un viatge astral em fa pensar que potser parla d’epidèmies astrals i em quedo més tranquil.

Veig també una parada que ofereix aigua vibracional, tractada per uns mestres que li han gravat un ampli ventall d’energies vitals amb vibracions positives. I com que l’aigua te memòria (ai!), ens revitalitza, ens millora l’aura i fa que tinguem més defenses. Sembla que serveix per qualsevol patologia, cosa que em fa pensar que, a més de memòria, aquesta aigua deu ser sorprenentment intel·ligent.

En moltes ocasions em trobo que no entenc que volen dir exactament en el que ofereixen. Accés al ésser humà multidimensional? Els emissaris Pleiadans de la llum? La reconnexió a l’essència divina a través dels registres Akashics? Hauria d’aprofundir molt en aquests coneixements misteriosos, però em distrec veient unes bruixes francament atractives vestides de manera molt cridanera.

En una parada escolto unes explicacions sobre la desaparició de l’Atlàntida fa cent mil anys. Cent mil anys? Ignoro com ho han datat, però això sembla irrellevant. Es veu que els supervivents de l’Atlàntida van donar lloc als maies i als egipcis, i per això totes dues civilitzacions fan piràmides. Em pregunto que van fer durant els noranta quatre mil anys que van haver-hi entre mig, però crec que no ho esbrinaré.

L’aroma d’encens que hi ha és agradable, i els monjos budistes fent una bellíssima mandala resulten fascinants, però ja m’estic saturant de frases que abusen de paraules com energia, vibracions, multidimensionalitat, harmonització, ànima o sabiduria. Decideixo marxar.

Al sortir, l’aire fresc i l’agradable sensació d’una lleugera pluja caient a sobre em fa tornar a la realitat. He vist grapats d’afirmacions extraordinàries però en cap cas he topat ni amb una sola explicació sobre com les han aconseguit o com es poden verificar. Satisfactori només per qui estigui disposat a creure sense qüestionar-se gaire res.

No és el meu cas.

9 comentaris

 • Paco

  28/05/2015 10:47

  Me agrada molt tarot telfonico

 • Daniel

  02/12/2014 0:07

  He he. Crec que hauria notat la diferència (tot i que no n’estic 100 % segur!) :-)

 • Joan Codina

  01/12/2014 16:32

  “energia, vibracions, multidimensionalitat, harmonització […]. He vist grapats d’afirmacions extraordinàries però en cap cas he topat ni amb una sola explicació sobre com les han aconseguit o com es poden verificar.”

  No ens enredis Dan, has anat a un congrés de teoria de cordes!!

 • Daniel

  01/12/2014 12:51

  Ros. Potser sí que hi va ser, però jo no el vaig veure. Una decepció….

  tramuntaire. No hi havia perill. Crec que sobrevalores molt la meva popularitat. Especialment en aquell ambient :-)

 • tramuntaire

  01/12/2014 12:36

  Espero que hi anessis amb gavardina i ulleres de sol, que si no m’imagino l’escena d’algú cridant: “És ell! El que escriu un blog contra l’homeopatia, les teràpies alternatives i la gent que fa servir la paraula “quàntic” gratuïtament!”. I tota una munió que t’envolta, t’eleva i se t’emporta perquè compareguis davant el Professor d’Arbó.

 • Ros

  01/12/2014 10:48

  Emissaris Pleiadans de la llum sona molt bé, però si no hi havia en Sandro Rey firmant autògrafs… quina decepció!

 • Daniel

  01/12/2014 10:05

  Pons. Vas triar molt bé. No hi ha color!

  Carquinyol. Ja m’imaginava alguna cosa així. però si necessiten 94.000 anys potser és que no eren tan brillants com diuen.

 • Carquinyol

  01/12/2014 9:41

  Ja t’explico jo això dels atlants… durant els 94.000 anys que no es sap que van fer és van dedicar a preparar tot això dels Àngels d’Atlantis que comentaves l’altra dia.

  I de moltes coses que dius ni idea, però els registres Akashics són com una Viquipèdia però sense internet i accessible via meditació i coses d’aquestes megaguais !

  Pons: Certament l’exposició aquesta que comentes està genial. Al meu fill de 3 anys li va encantar, de fet li encanta el Museu Blau, ja hi ha anat 4 vegades !

 • Pons

  01/12/2014 9:33

  Ah coi! Així que no tenia res a veure amb trucs de màgia! Ahir vaig anar al museu blau que està just al costat a veure la exposició temporal sobre els animals verinosos (molt interessant per cert!!) i al sortir em vaig fixar que al edifici del costat posava això de “màgic”. Com que ja era una mica tard no ens vam aventurar a entrar-hi però si que ens preguntàvem de què aniria tot això.