Nòmades de l’espai

Com serà el futur? La ciència ficció juga constantment amb aquesta idea, intentant fer-ho de la manera més encertada possible a partir de les dades disponibles. Aquesta obsessió és el que la diferència de la fantasia, però certament cal una bona dosi de fantasia quan les dades no hi són. La sort de viure en els temps actuals és que ràpidament anem acumulant molta informació sobre mons llunyans. Ja tenim bona part del sistema solar explorat. Potser només per sobre, però ara molts planetes, satèl·lits i asteroides ja són llocs que hem vist i que coneixem del cert.

Això ho han aprofitat per fer un curt sobre com podria ser la colonització del nostre sistema solar. La gràcia és que han fet servir imatges o informació obtingudes per les sondes espacials i pels robots que hem enviat a altres planetes. Així, podem veure humans admirant la posta del Sol a Gusey Crater, a Mart, o un ascensor espacial baixant fins l’altiplà marcià de Terra Cimmeria. Construccions a la cresta muntanyosa detectada a Jàpet, la lluna de Saturn. Persones caminant pel gel de Europa mentre la immensa superfície de Júpiter omple tot el firmament. Esportistes saltant amb vestits alats aprofitant la baixa gravetat i la densa atmosfera de Tità o saltant el vertiginós penya segat de Verona Rupes, que amb deu quilometres d’altura és el més gran del sistema solar, Miranda, la gèlida lluna d’Urà.

Només són uns tres minuts, als que li han posat la veu del gran Carl Sagan narrant un fragment del seu llibre “A Pale Blue Dot”. Si us sentiu optimistes i voleu imaginar com podrà ser un futur quan els humans recuperem un cert nomadisme i arribem a indrets llunyans del nostre sistema solar, regaleu-vos tres minuts admirant aquest vídeo.

I si voleu saber d’on ha tret les imatges i les voleu comparar amb les originals, o mirar el vídeo a pantalla gran, aquí ho trobareu.

 

 

4 comentaris

 • Daniel

  02/12/2014 11:53

  Aix, que nosaltres no hi serem a temps. Haurem de fer com quan era petit i mirava àlbums de cromos de països llunyans i somiava amb anar-hi.

 • Pons

  02/12/2014 10:08

  Ostres! Quines ganes tinc que les vacances pel sistema solar siguin una realitat! :P

 • Daniel

  02/12/2014 9:35

  Ells s’ho perden. Perquè mira que tot el que anem descobrint és estimulant per la imaginació!

 • Carquinyol

  02/12/2014 9:25

  Quina espècia la nostra, mentre uns somien en passejar-se per les estrelles altres viuen com si l’univers s’acabés ja no en el nostre planeta, sinó en el trosset on viuen.