Benvolgut Jaume Barberà

Benvolgut Jaume Barberà.

Sempre he pensat que ets un gran periodista. Dels que ofereixen oportunitats per aprendre, per enriquir-nos intel·lectualment, per esdevenir una mica menys ignorants. Feies entrevistes a gent interessant i experts que aconseguies que fossin entenedors. De fet, ets dels pocs periodistes que feia les preguntes que esperava escoltar. En un medi ambient cada vegada més colonitzat per pseudo-periodistes que només afalaguen als seus convidats, tu sabies com fer que compartissin els seus coneixements. No puc demanar més a un periodista.

I per això no entenc res del que fas ara.

M’explico. Et recordo en programes en els que entrevistaves economistes que ens oferien una mica de llum sobre la crisi, les seves causes i les conseqüències previsibles. Semblaven gent que sabien el que es deia. Economistes de prestigi que entenien del tema. Per tant, jo valorava la seva opinió. I el fet que tu els haguessis triat era una mena de segell de garantia. Ja ho sé. Enlloc està escrit que m’hagi de refiar de tu, ni de ningú. Però un tria a qui li ofereix un vot de confiança en funció del que va veient.

El cas és que des de fa un temps has canviat. Les teves entrevistes segueixen sent interessants des del punt de vista televisiu. Portes persones que enganxen, que cauen bé i que, dedueixo, deuen tenir un cert valor televisiu. El problema és que diuen bestieses. I en temes de salut, això és delicat.

Jo d’economia no hi entenc. Però com a biòleg i aficionat a parlar de ciència, alguna cosa entenc sobre fisiologia, hormones, dietes, nutrició i tots aquests temes. I ara que puc valorar amb precisió el que es diu als teus programes descobreixo que la informació que flueix és esbiaixada, errònia i, de vegades, pura i simplement falsa.

Per exemple, llegeixo al web del programa de les propietats de l’aigua de mar d’ahir que “l’aigua de mar és potable, ingerible i benèfica, per tractar malalties i millorar la desnutrició, ja que conté àcids nucleics, ADN, minerals, greixos, proteïnes, plàncton, ous i larves de peixos, cadenes de carboni, virus i bacteris, vitamines, aminoàcids. Els nostres trilions de cèl·lules neden en una matriu intracel·lular i extracel·lular constituïda per aigua de mar.”

Saps? Res de tot això és cert. L’aigua de mar no és potable. I en alguns casos et pot matar. No millorarà la desnutrició ja que els continguts que té en nutrients són irrisoris, irrellevants. El que sí que hi ha són bacteris, virus, fitoplàncton i altres microorganismes que no, no es moren pel fet d’estar al mar. Per cert, això que és saludable ja que té tots els elements de la taula periòdica… has sentit parlar del mercuri, el cadmi, l’urani o el plom? (I no, no hi són tots els elements. Això tampoc és veritat).

Ah! I les nostres cèl·lules no neden en una matriu feta d’aigua de mar. Ni de conya! En qualsevol llibre de ciència bàsica es poden trobar les diferències. La més important, però no la única, és la quantitat de sal. L’aigua de mar en té molta més i això és el que la fa no-potable. Diluir-la un terç pot ser encertat, però només en algun mar ja que no tots els mars són iguals. De fet, les seves salinitats poden ser molt diferents. Un detall que una persona amb formació científica hauria de tenir present.  Certament l’aigua de mar pot ser bona per cuinar, ja que porta la sal incorporada i a més és una sal que conté iode, cosa que la fa més interessant. Però això és tot.

A mi m’agrada la ciència. Crec que això d’avaluar les dades i anar descobrint fets desconeguts, noves maneres de curar malalties, fonts d’energia més eficients i tot això, és una bona cosa. I crec que els científics hem de sortir de la torre d’ivori on estem massa instal·lats i compartir la ciència amb la població que se la mira des de la distància. Però últimament m’ho fas complicat.

I ara em sorgeix un dubte. Els economistes que vas portar en temps anteriors, eren igual de poc fiables que alguns dels últims entrevistats? Els portaves només perquè eren simpàtics i quedaven bé a la tele? O perquè realment eren seriosos i dominaven el tema? Si m’he de guiar per els últims pseudocientífics o pseudometges que has portat…, ja no se que pensar.

M’acomiado amb afecte. Tot això que et dic no t’ho prenguis malament. Segueixo pensant que ets un gran periodista. Un dels millors. Però en temes de salut i ciència les teves fonts d’informació son més que dubtoses. Si vols, et convido a una cervesa i parlem dels problemes per distingir una dada científica d’una enganyifa amb aspecte de ciència. Com quasi tot en la vida, quan ho saps, no és difícil. Tu em podries explicar per quin motiu agraden tant, a totes les televisions, els personatges que venen fum i fantasies.

Cordialment

Per cert. No pateixis per les caques. Tot allò que et van explicar en un altre programa de si floten o no… és una bestiesa. Poden flotar o enfonsar-se per mil motius i la majoria són perfectament normals. Lo de la histamina i lo del gluten… tampoc en facis massa cas. Hi ha casos en que efectivament són perjudicials, però això no vol dir que sempre ho siguin.

75 comentaris

 • enric

  13/05/2017 11:02

  la gran quantitat de respostes a aquest article demostra que la societat ara mateixa esta dividida entre els representants de la medicina i la ciencia oficials, com Daniel Closa, i els que no confien en elles, com els ecologistes, new age i demés.

 • enric

  11/05/2017 15:18

  Faltan más estudios para saber los beneficios reales del agua de mar desinfectada y liberada de exceso de sales ( que es la que se vende en las tiendas tipo Veritas). mientras tanto hay que tener precaución porque el agua de mar sin desinfectar está llena de microbios y de todo tipo de elementos químicos en pequeñas cantidades, especialmente la recogida cerca de la costa de países industriales.En cuanto a David Closa, siempre defiende la ciencia oficial.

 • Jordi Barberà Zamora

  11/05/2017 10:51

  Solo puedo compartir mi experiencia:

  Llevo más de tres años bebiendo agua de mar, cogida en la orilla de la playa a primera hora, 1/2 litro al día aproximadamente, y me encuentro perfectamente en cuanto a salud, saliendo las analíticas que me hago dentro de los parámetros que dicen son los normales.

  El cuerpo tiene 9 gramos de sales por litro y el agua de mar, 35, pero el resto es igual. Es la única diferencia que ha dicho el “biólogo” que existe entre el medio interno y el agua de mar.

  No estaría de más que estudiara la vida y acciones de René Quinton, que sin títulos de biólogo le da 100 vueltas al sr. Costa.

  Egoistamente, me va bien gente como este biólogo, porque las personas le creen y no beben el agua, y cuanto menos ruido, más tranquilidad, de modo que si le creéis bien por vosotros, y si no, bien por mí.

  Salud.

 • david bravo garcia

  29/07/2015 4:32

  Querido Daniel Closa..me temo eres otro pobre auxiliar administrativo defendiendo su pequeño plato de lentejas,..te acuerdas de las famosas lentejas de diojenes?El gran filosofo ya olvidado,tu seguro que no sabes de que te estoy hablando..decia que en una ocasion otro filosofo le echaba en cara que por su propia tozudez de no adular al soberano se veria el comiendo eternamente lentejas.
  Alo que diojenes le contesto que si se hubiera acostumbrado desde un principio el a su sabor no estaria obligado a adular constantemente al soberano..
  Supongo que a ti te pasa lo mismo,te escudas en toda esa muchas veces falsaria ciencia no critica materialista e hipersubencionada y ..pobre como te paga las facturas a ti y a todos los plumillas tecnicos etc del estado,pues..a hacer el ridiculo a todas horas ya te eh visto de reojolas absurdeces que ladras tambien en la 2TV..que contento debes de estar de ser cientifico..esperamos que tengas muchos vastagos y asi puedas diseminar tu enfermedad por todas las plazas de España.
  un Abrazo Daniel

 • Vicent Gimeno Fuset

  08/07/2015 1:20

  Demòfilo i Bruno

  Recolze les opinions de Francesc Martín i de JVM

 • Jaume Morell Alcover

  28/06/2015 19:39

  Em sembla que això et pot agradar a “casi” tots:

  http://dsalud.com/index.php?pagina=articulo&c=1816

 • Maria del Carme Vives Corbella

  27/06/2015 23:11

  últimament en Jaume Barbera m’agrada molt…jo també bec aigua de mar,va bé per moltes coses.
  ENDAVANT!!! JAUME BARBERA ets el millor!!!

 • Francisco Martin

  26/06/2015 7:45

  Los testimonios favorables están muy bien, pero los desfavorables nadie los publica.
  El agua de mar (como cualquier remedio) no siempre es conveniente.

  Conviene entender correctamente la enfermedad (Hamer) para usar bien el agua de mar.
  Así lo hace la Dra. Ilari, aunque no hablara de ello en su entrevista en Canal33, pero en otros vídeos sí lo hace:

  http://www.martin13.com/beber-agua-de-mar-beneficios/video-doctora-ilari-cancer-agua-de-mar.html

  Si no conocemos Hamer el agua de mar nos puede meter en líos graves, porque no entendemos correctamente las reacciones del cuerpo.

  Por ejemplo, si tenemos cáncer, lo fundamental es entender a Hamer. El agua de mar es secundario en estos casos.

 • victor

  25/06/2015 16:53

  Llevo mas de dos años bebiendo dos vasos de agua de mar isotonica cada dia (mezcla de 3 partes de agua dulce con una de mar), con limon, para quitar un poco el sabor salado, y ni tengo la tension alta, ni me he muerto, y me encuentro perfectamente de salud, además mi hijo de 16 años, lleva más de un año con lo mismo, por lo tanto puedo decir con experiencia en mi propia carne, que el agua de mar, no está contaminada y que nadie se muere por beber agua de mar.

 • Ros

  25/06/2015 10:08

  @tanita: Ya te imagino en un juicio con estos argumentos tan sólidos y esta actitud dialogante.

 • tanita

  24/06/2015 22:40

  Yo también tomo agua de mar!! y soy abogada x la universidad de Valencia y Ceu San Pablo!!! Daniel, das pena!!! q te costaría probarlo??? animate!!! vale la pena!!!

 • miguel ortega

  24/06/2015 3:27

  Soy hipertenso y desde hace 2 años ,aprox.,tomo agua de mar isotónica(proporción de 2 de agua de mar por 5 de agua mineral).Poco a poco he ido disminuyendo la medicación porque cada vez tengo la tensión mejor regulada.Mi experiencia es que el agua de mar me está ayudando a regularla.
  Entre otras aplicaciones ,el eminente oncólogo Alberto Martí Bosch recomienda en su terapia holística los baños de agua caliente con sal marina para eliminar toxinas por medio de la ósmosis.
  Os recomiendo que veáis el vídeo https://youtu.be/RotVRPfGBz0
  El mismo reconoce que tenemos un mar interior en el que viven nuestras células .Con el agua de mar cuidamos ese medio interno y lo alcalinizamos.
  A los que sois científicos ,os recomendaría más humildad porque no existen verdades absolutas.El dogma de la ciencia basado en los principios belicistas de Pasteur ya no se sostiene.Saludos

 • Pedro Pérez

  23/06/2015 1:00

  Hace unos dias me puse en contacto con la Doctora de Medicina Interna Maria Ilari Valenti por correo electronico, pues tengo una ulcera varicosa en cada tobillo y no se me curan ni con Silvederma, Blastoestimulina, Iruxol y parches de Aquacel ag.
  Vivo en Malaga y el mar esta a un tiro de piedra de mi casa, voy por las tardes cuando no hay sol y me remojo las piernas en el agua del mar, en apenas tres dias he notado una sensible mejoria, los fuertes dolores estan desapareciendo y las ulceras han comenzado ha cerrarse.
  Las pomadas de la farmacia no las cura.
  Ayer domingo recogí dos litros de agua del mar de un espigon, de la mas profunda e hice la mezcla de 3/4 de agua dulce y 1/4 litro de agua de mar, tal cual la cogí.
  A la media hora de estar bebiendo el agua isotonica, empecé a expectorar, la mucosa me salìa sola a la boca ya que tengo EPOC y Bronquitis cronica.
  Llevo tomando Acetilcisteina durante varios meses para este motivo y no me ha hecho el efecto que el agua del mar.
  Todos los farmacos afectan al Higado que te lo destrozan EL AGUA DEL MAR NO.
  Tengo 67 años y espero seguir tomando agua de mar y dejar los venenos que venden en las farmacias

 • maduixasalvatge

 • Dra. Corredor

  22/06/2015 14:08

  En este caso, quién resultó ser un mito, no es la ciencia, sino el científico. Hay quienes publican cualquier cosa por dinero. Hablemos otros que nos llevamos 20 años de nuestra vida investigando para publicar algo útil. Les digo salud, mientras me tomó esta riquísima agua de mar isotónica con limón.

 • Familia Santillán

  22/06/2015 13:50

  Nos faltó decir que para cualquiera que desee nuestra experiencia con el agua de mar o aclaración por lo comentado, se pueden comunicar a nuestro correo: oschartuni@prodigy.net.mx
  Saludos desde México

 • Familia Santillán

  22/06/2015 13:29

  Mi esposa y yo nos hemos beneficiado del uso del agua de mar para diferentes padecimientos. En el último año, también nuestros hijos la consumen de manera regular. Los hechos hablan por sí mismos. En cuanto a nuestros estudios, aunque no es necesario, pero puede ser de interés público, somos investigadores de nivel Posdoctoral. El nivel de estudios no implica inteligencia ni bondad. No solo necesitamos científicos, necesitamos científicos buenos, honestos, curiosos, nobles; que realmente persigan la verdad; que limiten su soberbia y propongan algo positivo para la humanidad.

 • Israel

  22/06/2015 9:34

  Hola.

  Es evidente que el agua de mar isotónica es el verdadero suero fisiológico.

  Llevo tres años tomando agua de mar isotónica. Me encuentro mucho mejor que antes, si se me acaba lo noto. Por lo que vuelvo a recoger al mar. La tomo sin filtrar, solo mezclada con agua dulce.

  Mi grasa corporal se estabilizó y normalizó, desaparecieron las manchas blancas de las uñas.

  Para no acptar los beneficios del agua de mar y que sea el verdadero suero o plasma celular, hay dos motivos. Estar muy bien pagado, con dinero, privilegios sociales, etc. O ser muy, muy, muy corto de miras.

  Saludos

 • Israel

  22/06/2015 9:26

  Hola. Es una evidencia que el plasma marino es el verdadero plasma que está en la naturaleza. Y no el suero artificial que no es saludable.

  Llevo tres años tomando agua de mar isotónica y me siento mejor que antes. De hecho si paro, porque se me acaba, lo noto, por lo que vuelvo a seguir tomando agua y tengo que ir a recoger. Del mar, sin filtrar.

  Para no reconocer que el agua de mar es la panacea hay dos motivos. O se está bien pagado de alguna manera, con privilegios en la sociedad o ganando un sueldo, etc. O se es muy corto, muy corto, muy corto de miras.

  Les invito a quien no toma agua de mar a que lo haga. Les sentará muy bien y vivirán mejor.

  Saludos.

 • Joan Baixès i del Valle

  21/06/2015 22:59

  Sr. Closa, qui et paga?

 • maduixasalvatge

  21/06/2015 22:03

  A mi tambe em sembla una fardada la “titulitis”, pero et dire que jo vaig venir als US com a investigadora postdoctoral a fer estudis moleculars sobre els tumors. Ara m’interessa mes que es el que es pot fer per no tenir tumors en comptes de buscar la rao molecular. Una molecula implicada en el proces no et diu res. En canvi, la nostra dieta, el beure aigua de mar, la forma de les femtes…et diu molt mes Daniel! Com diuen aqui: “get out of the box!” (a mi m’ho han dit tambe, no t’ho prenguis malament).

 • maduixasalvatge

  21/06/2015 21:49

  perdo per les faltes d’ortografia del comentari anterior. On dic “veure” aigua de mar vul dir “beure”.

 • maduixasalvatge

  21/06/2015 21:47

  Hola Daniel, jo tambe soc cientifica, bioquimica i biologa molecular i visc als Estats Units. A mi em va agradar la entrevista, i no la redueixo nomes a la frase que tu vas escollir per sintetitzar els beneficis de l’aigua de mar. Arrel d’aquest programa jo vull experimentar amb l’aigua de mar, la vull veure, i quan vingui a Catalunya aquest estiu ho fare. Estic segura que aporta molts beneficis si es veu de forma adecuada. Em crec tots els testimonis. No tot es “evidence based medicine”, hi ha una part holistica molt gran que escapa del nostre metode cientific actual. L’aigua de mar es part de la natura, i no em crec que no es pugui veure. Es com molts altres aliments de la natura, o plantes medicinals, en excess o mal preparats et poden matar, pero en poques quantitats o ben preparats son molt saludables. Jo he viatjat per centre america i sud america i aixo m’ha canviat la perspectiva de com interpretar les ciencies de la vida i la medicina. Tambe t’haig de dir que es veritat que les formes i cosistencia de les femtes diuen molt del nostre estat de salut. Aixo ja ho savien els Xinesos des de fa milers d’anys. Hi ha molt per investigar o descobrir, el nostre cervell es encara un gran desconegut!. Et deixo un video molt maco de una comunitat de Sud-Africa on beuen aigua de mar: https://vimeo.com/51831046

 • Josefina

  21/06/2015 21:12

  Tothom pot dir la seva científics o no, però sempre des del respecte i la informació. Sr. Closa, com a doctor en biología i investigador del CSIC, li recomanaria investigar els treballs de René Quinton i també consultar diversos estudis sobre l’aigua de mar al http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed o a altres portals amb cara i ulls.
  També estaria bé que cités les fonts en les quals es basa per desacreditar els comentaris de la Dra. Illari, una metgessa seriosa que està fent una gran tasca a Nicaragua.

 • Leonor Gallardo

  21/06/2015 21:04

  El hombre esta dispuesto a negar siempre aquello que no comprende. Blas Pascal

  La mejor forma de objetar una tesis es experimentando, no enfrascandose en dogmas. La ciencia siempre esta abierta a modificar sus postulados bajo la experimenrtacion y una de sus cualidades es que siempre esta en constante cambio. Dialectica.
  Los cientificos saben que nada es verdad absoluta, todo se pone en duda hasta que se experimenta. En Nicaragua se ha experimentado con el uso del agua de mar obteniendo los resultados muy resumidamente explicados por la doctora Ilari y mas. Lo invito Sr. Closs a que con mente abierta caracteristica de un cientifico como lo es usted, investigue, experimente y concluya. Luego opine sobre el tema. Utilizando un lenguaje profesional y respetuoso, como suele hacerlo una persona que sabe y tiene conocimiento real de lo que habla y lo hace con la verdad.

  Soy medica usuaria personal y profesionalmente del agua de Mar.

 • Rafael Valverde

  21/06/2015 20:03

  Vamos a experimentarlo con criterio, sentido comun y las precauciones del caso. Lo cierto es que los casos que conozco en que el agua de mar le ha hecho daño a los seres humanos ha sido cuando han tomado demasiado (ahogados). Por lo demas, mas que fe en las palabras de la Doctora Maria Teresa creo en los resultados que ha experimentado. Siempre es bueno la contraparte para investigar!

 • Dr. Arnoldus M. van den Hurk

  21/06/2015 16:00

  El meu català no es molt bo. Pero com neerlandés intentaré fer-ho lo millor posible.
  Per aclarir, el Jaume Barberà es “lo puto crack” que diuen vostes. Ho era quan entrevistava d’economia, i ho es ara quan entrevista d’aigua de mar. Jo soc Doctor en Ciències Geologiques, Master amb Administració d’empresas i he estat profesor convidat a diversos paisos com a la Xina o a Xile i faig seminaris d’energies renovables per a la minería al Canadà, a Sudàfrica, etc. I “hem sembla una fardada inutil “tanta “titulitis”, pero es veu que si no dius qui ets, et prenen com un barbar. Els economistes que convidaba el Jaume eren fantastics i la Dr. Ilari de l’altra día es tota una eminencia amb el seu camp. Com Doctor, vosté sabrà que hi ha que documentarse bé i tenir sentit CRITIC CIENTIFIC abans de criticar perque sí. L’aigua de mar del Precambric era com diu el Quinton així com que també vivim una de les eras geològicas amb menys concentració de CO2 a l’Atmosfera. Faci el mal que faci, es la “p…” veritat. Els fixadors de CO2 millors son els esser vius, es Calci pero també Magnesi, especialment Magnesi. La diferencia entre calcàires i dolomies.

  Tothom es pot equivocar, també el Jaume Barberà. Pero premiu la seva valentia, i del seu equip, per documentarse bé, i posar fill amb l’agulla de tanta hipocresía bio-techno-medi- farmacéutica. Hi ho diu una persona amb una maleltía de 35 anys qu’ha trobat bones solucions a la medicina biolótica oficial com a l’homeotapía, tinc espondilitis anquilopoietica crònica. Hi ha de tot, fantasmes homeopatics i gent autèntica com el Willmer Soler, la Dra. Ilari i demés.
  Abraçada a tots!!

 • Jordi Barberá

  21/06/2015 11:57

  Llevo más de 2 años bebiendo agua de mar, recogida en Cabrera de Mar y en Santa Cristina, en LLoret, siendo los resultados de mi última analítica, la semana pasada, perfecta, excepto las transaminasas que las tenía a 97, siendo el máximo 65. El erudito Daniel ya habrá pensado que estoy etiquetado con hepatitis C, y acierta. Solo tener en cuenta que la analítica anterior a esta, tenía 151, y en la anterior 190.
  Le recomiendo a Daniel que haga ejercicio, coma alcalino en el 80%, aprenda una técnica de meditación y que beba 1/2 litro agua de mar al día.

 • Avenger

  20/06/2015 15:58

  Per cert, el senyor Jaume Barberà els ha tingut quadrats al portar a Tizón a la pantalla.

  http://www.loslibrosdellince.com/categorias/sin-fronteras-libros-del-lince/medicamentos-que-matan-y-crimen-organizado/

  Com a ex-pacient psiquiàtric et dic que la ciència no és l’habitual en Medicina. Invertiu els rols. La pseudociència actualment es ven com ciència. No en teniu ni idea. Llàstima la gent que són com tu, benvolgut Daniel.

 • Avenger

  20/06/2015 15:54

  Benvolgut Daniel Closa,

  Calla.

 • lidia morán

  20/06/2015 14:57

  Soy bebedora y defensora del agua de mar desde hace 3 años.A mis 59 años no consumo ningún medicamento ni padezco enfermedad.

 • Miguel Hazim R

  20/06/2015 14:34

  Soy de Rep. Dominica, Ing. Químico e investigador sobre las propiedades del,avía de mar.
  1. Tengo una amiga que sufría de Fibromialgia y luego de 3 meses de estar tomando agua de Mar, la Fibromialgia remitió totalmente.
  2. Tengo un empleado que padecía de una úlcera sangrante en el estomago y solo tomando agua de mar se sano completamente.
  3. Mi esposa padecía de Migraña intensa y luego de estar tomando agua de mar, 6 onzas diariamente, a mejorado en un 85% y ya no padece los ataques que la hacían casi convulsionar.
  4. Tengo un amigo que padecía de incontinencia urinaria y luego de tomar 4 onzas diaria de agua de Mar, sanó completamente.
  5. Yo estaba en lista de espera para ser operado de Catarata y luego de un breve tiempo de hacer lavados diarios, interno, de mis ojos, la Catarata fue eliminada.

 • Konomor

  20/06/2015 11:59

  Que articulo más irrespetuoso con respecto a una dra que ha hecho mucho por el bien común fuera de nuestras fronteras.
  Aunque debemos alegrarnos porque si los voceros de la Farmafia, saltan ante estas noticias es porqué algo estamos haciendo bién!
  Le recomendaría a este “biologo” que le fuera a comentar sus milongas al tenista Rafa Nadal, que usa agua de mar de laboratorios Quinton, a ver que le dicen, porque no creo que Nadal sea ningún incauto.

  Saludos!

  P.D. Yo llevo años bebiendo agua de mar, y lo noto en la energía que me da.

 • Inhar

  20/06/2015 10:12

  Otra cosa que añadirm gente como vosotros nunca se avanzara en nada, por que vuestro interes es el negocio, el dinero va por denlante para vosotros, y no la salud de las personas.

  Yo he pasado muy mal con los picores de 2008 a 2012 tomando cetirizina, si alivia, pero ni lo cura, lo que hace es subir el acido urico.

  Sigue vendiendote a la farmafia.

  Ahora que sabemos mas como auto sanarnos sin medicinas, resolver los conflictos biologicos, vuestra hora esta llegando.

 • Inhar

  20/06/2015 9:57

  Eres un gran desinformador ¿sabes? yo desde que comence a tomar el agua de mar mi salud a mejorado muchisimo, llevo mas de 2 años sin gripe, ni me vacuno de nada, tengo los riñones limpios.

  Hay muchos estudios sobre el agua de mar de que es real, gente como tu que esta pagado por la industria farmaceutica.

  Nuestro origen es el mar, por eso nuetsro medio interno es agua de mar isotonica.

  Muchos se han curado gracias al agua de mar,

  Te dejo unos datos al respecto

  http://dsalud.com/index.php?pagina=articulo&c=1816

  Luego nuestra mente es muy poderosa.