Ja soc homeòpata (o alguna cosa semblant)

Ja està. Ja tinc un títol d’homeòpata. Concretament per verificar que he completat l’entrenament bàsic sobre medicines homeopàtiques. I no és un títol qualsevol sinó que l’he obtingut de la principal multinacional farmacèutica homeopàtica. Boiron. Concretament de la seu de Canadà.

M’ha fet il·lusió, perquè fa uns anys es podia obtenir en diferents llocs. Però quan es va fer evident que era una conya marinera, van eliminar el curs. Ahir vaig veure que l’havien tornat a activar i no he dubtat. De seguida l’he completat i he aconseguit la puntuació necessària. En realitat no era difícil. Si fallaves, podies tornar a repetir intentant una resposta diferent tantes vegades com volguessis. O podies anar a la pàgina anterior a mirar les respostes. De manera que complicat, allò que es diu complicat, he de reconèixer que no era.

A l’hora de posar el nom al certificat tampoc era difícil. Poses el que vols, imprimeixes i, si en vols més,  tornes enrere, canvies el nom i tornes a imprimir. Senzill, bàsic, enganyós… talment com els principis homeopàtics.

Que sí. Que ja se que moltíssima gent en pren. Que a França en son seguidors incondicionals i que fa no-se-quants anys que es coneix. Tampoc cal que em recordi ningú que la ciència no ho sap tot. I no, no treballo a sou de cap malvada multinacional farmacèutica. Simplement passa que si les explicacions que es donen per defensar la homeopatia no s’aguanten gaire, les que oferien en aquest “training” eren de riure.

Sembla que a la web de Boiron dels Estats Units també es pot obtenir, però t’has de donar d’alta i em feia mandra. Una llàstima ja que no faré el d’expert en tractaments homeopàtics per la grip o per les dones. En algun indret de la xarxa fan competicions a veure qui en té més però tot i que era temptador, puc perdre el temps de millors maneres.

I com que tot és començar. He buscat una mica per la xarxa i m’he tret el títol de doctor en placebologia, que ben mirat és una especialitat molt relacionada. Per aquest ja no cal ni fer un curs. Simplement omplir el formulari. Coses que es troben per internet.

Si és que els títols ja no son el que eren.

10 comentaris

 • Antoni De P

  10/09/2015 15:24

  Perdona, Anna, peró jo fa 42 anys que visc a Noruega i aixó de la homeopatía tampoc ens ho creiem gaire aqui. Que pot funcionar com placebo, ningú ho dubte. Per la resta, seria molt bó que es presentessin resultats de recerca. si en saps d’algún, possa l’enllaç!

 • Anna Lopez

  10/09/2015 14:42

  quina pena que hi hagi tanta ignorància! tota la vide ha fet homeopatia, clar que el meu metge és metge amb la carrera acabada i després 4 anys d’especialització en homeopatia. Potser que ens mirem més als països del nord que demostren ser bastant més intel.ligents que nosaltres, sempre posant en dubte coses que no coneixem ni tenim curiositat per conèixer, Així va tot, amb tanta ignorància… quina pena!

 • Daniel

  07/09/2015 7:36

  Alquimista? No l’he trobat. però es que ara s’estila cambiar el nom per coses més complexes. Un alquimista vindria a ser un “manipulador ortomolecular de la numerologia atòmica”

 • Màrius Domingo

  05/09/2015 22:53

  Jo vull el títol d’alquimista. Existeix?
  Tot sigui per omplir el currículum ;-)

 • Daniel

  04/09/2015 16:38

  Humor fins que trobes noticies com aquesta i et poses de molt mala llet…
  http://www.taringa.net/posts/noticias/18727007/Nina-tratada-con-homeopatia-muere-de-infeccion.html

 • Daniel

  04/09/2015 16:37

  Clídice: Encara es pitjor. He vist afirmar que la homeopatia funciona amb les plantes!
  Lo dels col·legis de metges i farmacèutics es per que s’ho facin mirar. Per molt que la pela sigui la pela, la seriositat també hauria de comptar. Amb els arguments que defensen la homeopatia haurien de seguir fent sagnies per equilibrar humors.
  Però millor prendre-s’ho amb humor.

 • Clidice

  04/09/2015 14:48

  Sempre pots acabar purgant el currículum amb uns quants anisets, si el tens massa refetot ^^ El que em sulfura és amb quina alegria vénen aquesta misèria (per no dir una altra cosa que comença per m) a les farmàcies i com, recomanant-ho, les -i els- farmacèutiques no es posen vermelles. I no em val l’excusa que s’han de guanyar la vida, que la gent se’ls creu, no fotem. El col·legi de farmacèutics s’ho hauria de fer mirar. I, per cert, també et podries treure el títol de veterinari homeòpata, que em sembla que també existeix. L’efecte placebo es trasllada al propietari. Si tu et creus que aquell producte li anirà bé a la vaca, la vaca es cura. Fascinant!

 • Daniel Closa

  04/09/2015 10:22

  Carquinyol. Serà una factura homeopàtica (dil·luida 200C)

  Pons. O potser no. Ara estaré sobrequalificat i no m’agafaran enlloc….

 • Pons

  04/09/2015 9:20

  Sobretot no t’oblidis d’actualitzar els currículum amb aquests prestigiosos títols, t’obriran un munt de portes molt interessants…

 • Carquinyol

  04/09/2015 8:11

  Ja, però ara et vindrà el dinar amb el tribunal i veuràs tu la factureta… :P