El camí de la pesta

Avui arriba a les llibreries la nova criatura: “El camí de la pesta”. Després de molts anys fent divulgació amb llibres més o menys seriosos, ja em venia de gust embolicar-me en una obra de ficció. Una novel·la que, a sobre, va guanyar el premi de narrativa Sebastià Juan Arbó, de Sant Carles de la Ràpita, de manera que ja ha començat donant-me moltes alegries.

Com podeu imaginar, encara que sigui una obra de ficció, la temàtica gira al voltant de temes relacionats amb la ciència. En aquesta ocasió una pandèmia de pesta amb característiques una mica particulars que la fan especialment letal. Resulta una mica inquietant saber que no m’ha calgut inventar massa. Només he agafat coses que ja existeixen per separat i les he fet coincidir. El bacteri de la pesta (Yersinia pestis) és un vell conegut dels humans i els gens de resistència als antibiòtics fa temps que són un maldecap pels metges. Només és qüestió de temps que bacteri i gens de resistència es trobin.

Però no tot és ciència. Com que el món medieval també és una de les meves febleses, he amanit l’epidèmia amb manuscrits medievals i secrets ocults en tombes perdudes. També amb espionatge industrial, lobbies farmacèutics, xarxes criminals, centres de recerca i algun altre detall que faran anar de corcoll a un grup de biotecnòlegs i una filòloga. Una barreja que m’ho ha fet passar molt bé mentre l’escrivia. He de dir que la realitat m’ha ajudat. La idea va començar durant l’epidèmia de la grip A, va prendre forma durant la crisi de l’Ebola i surt a la llum en ple brot del Zika.

La novel·la neix molt ben acompanyada. Un nou segell editorial “Capital Books” comença el seu camí amb la idea d’oferir best-sellers locals i “El camí de la pesta” és un dels tres títols amb que s’estrena. Tot un honor. A més, dimarts 23, a dos quarts de vuit, en farem la presentació de la mà de Jordi de Manuel a la llibreria Nollegiu. Si en voleu saber més de la gènesi de la novel·la, dels indrets on transcorre l’acció o de les dèries que m’han animat a escriure-la, hi esteu tots convidats.

8 comentaris

 • Sinera

  18/02/2016 8:29

  Felicitats Dani! El llegiré, faltaria més. D’on treus el temps per fer tantes coses?

 • Josep M. Llort

  17/02/2016 23:54

  Felicitats Dani.

 • Eva

  17/02/2016 13:38

  Enhorabona! Fa molt bona pinta.

 • Lele

  17/02/2016 12:37

  Jo també el vull llegir! Ara només queda convèncer a algun familiar/amic perquè me’l compri per Sant Jordi i l’envii a Austràlia… Felicitats per una nova “aventura”

 • Josep Mª Tusell

  17/02/2016 11:15

  Enhorabona Dani.

 • Matgala

  17/02/2016 10:00

  Moltes felicitats! Ja està apuntat a la (llarga) llista de llibres per llegir :-)
  A vegades em pregunto d’on treus el temps per fer tantes coses! Els mortals no donem per més…

 • Pons

  17/02/2016 9:51

  Enhorabona! Espero que es converteixi en un best-seller!

 • Carquinyol

  17/02/2016 9:08

  Moltes felicitats per la nova criatura…

  per cert, un dels misteris de la ciència que més m’inquieta és saber d’on dimonis treus temps per a fer-ho tot !!!