Publicitat retro-futurista

Els antics anuncis tenen un entranyable aire retro que sempre m’ha fet gràcia. N’hi ha de tota mena, des d’anuncis de tabac a medicaments amb noms ben divertits. De línies de ferrocarril a aliments per infants. D’electrodomèstics a aparells totalment obsolets. Uns que m’agraden molt són els orientals. No entenc res del que hi diuen ni del que anuncien, però em transporten a les antigues històries d’aventurers per Xangai. Però els millors són els anuncis de viatges exòtics. Especialment pel concepte d’exotisme que tenien fa un segle. Llocs on ara anem amb facilitat els venien com aventures extraordinàries. Un esperit i una manera de mirar el mon que reconec que intento mantenir quan viatjo.

Per això m’ha robat el cor una col·lecció d’anuncis d’estil totalment retro que ha fet la NASA per mostrar com seria anunciar viatges a indrets relacionats amb la exploració espacial. La clau és destacar aquella característica que fa especial un indret.

Per exemple, si un dia us decidiu a viatjar a l’exoplaneta Kepler-16b podreu gaudir de l’espectacle dels seus dos sols al cel. El lema de l’anunci és “On la teva ombra sempre té companyia”.

 

També podeu somniar en anar a un altre exoplaneta anomenat HD 40307g. Es tracta d’una super-Terra. Un planeta més gran que la Terra, però no tant gran com Neptú. No és clar si és sòlid o gasós, però no hi ha dubte que allà, la força de la seva gran gravetat t’ha de fer sentir esclafat pel teu propi pes. Per això l’anuncien com un indret on pots “Experimentar la gravetat”.

 

Al nostre sistema solar podríem anar a Ceres. Aquest planeta nan està al cinturó d’asteroides i si un dia es fa mineria espacial serà un lloc clau. Per això l’anuncien com “la reina del cinturó d’asteroides” i afegeixen una informació important. A l’estil de les gasolineres del desert destaquen que és “L’últim indret amb aigua fins Júpiter”.

 

L’exoplaneta PSO J318.5-22 té la particularitat de no orbitar cap estrella. Un planeta errant que viatja pel cosmos en la més absoluta foscor. Naturalment l’anunci és “On la vida nocturna no acaba mai”.

 

Júpiter, el planeta amb la magnetosfera més intensa del sistema solar ofereix un espectacle que multiplica en intensitat els que es poden veure a la Terra. Per això el reclam és “Experimenta les poderoses aurores de Júpiter”

 

N’hi ha més, però el que no pot faltar és el de l’indret més acollidor del Cosmos. La Terra. Tal com diuen al cartell “El teu oasi a l’espai. On l’aire és gratis i respirar és fàcil”. Una cosa evident, però que no està de més que ens la recordin. Ni que sigui en forma d’un entranyable cartell d’estil antiquat.

10 comentaris

 • Llorenç Solé

  18/02/2016 21:13

  I què tal una visita a Trántor, al centre de la galàxia? ;-)

 • Daniel Closa

  18/02/2016 13:00

  Era culpa meva. Quan ja domines Picasa, van i et fan canviar a Google Photos. I és clar, cal trobar-ho tot de nou. La mare que els va….

 • Carquinyol

  18/02/2016 12:46

  Ara ja les puc veure !

  De moment em quedo amb el darrer, la veritat…

 • Jordi Casanovas

  18/02/2016 11:01

  Les imatges no es veuen. Sóc jo o és d’ells?

 • Carquinyol

  18/02/2016 11:01

  Segueixo sense veure-les, apareix una senyal de direcció prohibida de color gris.

  Potser tu les veus perquè el teu usuari de Google el tens actiu?

 • hypokalemic

  18/02/2016 10:41

  … no es veu res.

 • Daniel Closa

  18/02/2016 9:54

  A veure ara….

 • Daniel Closa

  18/02/2016 9:50

  Ostres. Jo les veig ve. I al mòbil també. Ja miro que passa. A veure si el canvi de Picasa a Google photos em fa la punyeta!

 • Pons

  18/02/2016 9:41

  No ets l’únic Carquinyol que no pot veure les imatges del post. Per sort si segueixes l’enllaç de la Nasa allà es pot veure la recopilació sencera

 • Carquinyol

  18/02/2016 9:03

  Dan, no sé si és només cosa meva, però no puc veure les imatges, i he provat en tres navegadors diferents…