Que fer si contactes amb extraterrestres?

Trobo divertits els reportatges de persones que han entrat en contacte amb extraterrestres. M’agraden, però amb moderació. Que de seguida es fan repetitius i cansats. Però ocasionalment topar amb el relat d’algú que afirma que ha sigut abduït, que ha tingut un encontre en la tercera fase o que li han encarregat que ens faci arribar un missatge, em resulta entranyable.

Aquests dies n’han aparegut un parell a diferents diaris i he reviscut la sensació d’aquelles lectures dels anys setanta, quan això dels extraterrestres estava molt més de moda. En tot cas, el patró general es manté inalterable. Una nau amb curioses llums… tot i que una nau espacial en realitat no necessita gaires llums. Uns extraterrestres d’aspecte humanoide… tot i que evolutivament és extremadament improbable que tinguin aspecte similar a nosaltres. Una pell de color verd (han de ser estranys) i un cap més gran del normal (han de ser molt intel·ligents). I sobretot, un contacte amb algú inesperat. No contacten amb el Secretari General de les Nacions Unides, amb el president d’alguna potència o amb l’Institut de Tecnologia de Massachussets. Però és clar, els motius dels extraterrestres són misteriosos.

I aleshores em pregunto… com reaccionaria jo si un bon dia topés amb una nau baixada del cel de la que sortissin homenets (o donetes) verds oferint-me un missatge provinent de les estrelles?

Doncs ho tinc bastant clar. Passat el primer ensurt, i una vegada descartat que no fos una broma d’algun company passat de voltes, aniria corrents a buscar un psiquiatra a implorar-li algun antipsicòtic o que em faci un TAC.

No ens enganyem. En un univers amb milers de milions d’estrelles. Centenars de milers de milions de planetes. En un planeta amb set mil milions de persones i amb cent cinquanta milions de quilòmetres de terra ferma. Estadísticament, les probabilitats de ser l’escollit per un encontre d’aquest tipus són considerablement més baixes que les d’estar patint un brot esquizofrènic, un accident cerebrovascular transitori o un tumor incipient al cervell.

Aquestes tres coses explicarien perfectament tenir visions i al·lucinacions totalment creïbles. Indistingibles de la realitat per aquell qui les experimenta. També explicaria el motiu pel qual tant les naus descrites, com la fisiologia dels extraterrestres, com la manera de comunicar-se i el missatge transmès coincideixen plenament amb les expectatives culturals. Finalment, alguns detalls freqüents, com la paràlisi, la pèrdua de memòria o els problemes de visió, també quedarien satisfactòriament explicats. Naturalment, és una explicació menys apassionant que el somiat contacte amb una intel·ligència alienígena, però hi ha tantes coses a la vida que resulten menys espectaculars que les fantasies…

8 comentaris

 • Antoni Cuadrench i Fort

  09/06/2016 21:18

  Si la meva àvia aixeques el cap i em sentis parlant en un mòbil i veiés que les màquines de tren ja no fan fum, pensaria que l’extreterrestre sòc jo.

 • Josep M. Llort

  08/06/2016 22:47

  Com diu Richard Dawkins, fa 200 anys els que ara veuen extraterrestres haguessin vist la verge Maria… o el diable.

 • OLIVA

  08/06/2016 20:37

  VOLS “TOPARTE”AMB EXTRE-TERRESTRES?…VES A UNA REUNIO DE CUP. ARA EN SERIO,UNA VEGADA EL MALAGUANYAT ANDREAS FABER KAISER,LI VAIG SENTIR DIR “SI ENSOPEGUES AMB ENT RAR,FOT EL CAMP A TOTE HOSTIA”.

 • Eva

  08/06/2016 16:47

  Els científics, sempre aixafant-te la guitarra… ;-)

 • Pons

  08/06/2016 10:37

  Tot i així jo no perdo l’esperança que algun dia contactin amb mi els extraterrestres i a més a més tinguin l’aspecte de Kim Basinger, la Kim Basinger del any 88, com la de la peli.

 • Montse Colilles

  08/06/2016 10:31

  A mi m´agrada molt aquesta reflexió:
  https://www.youtube.com/watch?v=7YaADFObiTk

 • mascle omega

  08/06/2016 10:16

  Jo ensopego amb una certa freqüència amb extraterrestres. No són gaire diferents de nosaltres. Una estona són divertits, després es fan pesats. Generalment t’expliquen sopars de duro, com per exemple que contacten amb extraterrestres.

 • Carquinyol

  08/06/2016 7:49

  Home, ja posats demana-s’ho als extraterrestres que amb la seva tecnologia segur que ho fan abans i et curen i tot…