Envia-ho a un amic

* Required Field


Loading ... Loading ...

4 comentaris

 • Daniel López

  19/12/2016 14:33

  Fantàstic! Com sempre!!

  Només una petita correcció. No és cert que “A més, el procés genera humitat a l’ambient que també ajuda a refrescar.” El que ajuda a refrescar és regar el terra o polvoritzar gotes d’aigua (com fan en alguns parcs d’atraccions). El canvi de fase de líquid a vapor absorbeix calor, i igual que les plantes ens ajuda a disminuir la temperatura. Una humitat alta disminueix la velocitat d’evaporació i per tant augmenta la sensació de calor.

 • Jordi Domènech

  19/12/2016 13:30

  Fent d’advocat del diable, recordo que cada arbre evapora grans quantitats d’aigua, he calculat uns 200 litres al dia per a un plàtan; una part prové del rec, i l’altre la treu del freàtic, però val a dir que no crec que aquest sigui un problema important a Barcelona ciutat. M’amoïna més que ara hi ha boscos en zones on sense intervenció humana hi hauria garrigues, herbàcies o erms, que evaporen molt menys, i que la incidència en alguns freàtics ha estat important, ja que aquí el règim preponderant de vents és de ponent i l’aigua evaporada no ens torna a ploure.
  Pons: si el calor que genera l’aire condicionat a l’estiu el pogués desar fins l’hivern, fins i tot jo me’n posaria. Malauradament tant estiu com hivern, molta gent desprèn més energia del compte a l’ambient…

 • Pons

  19/12/2016 11:17

  L’energia que gastes de més a l’estiu posant l’aire condicionat compensa amb l’energia que t’estalvies amb la calefacció al hivern, no?

 • Carquinyol

  19/12/2016 11:15

  Jo tinc una veïns que li tenen tírria a uns jardins que estan a una vorera ampla on a l’estiu dóna el sol des de les 15:00 fins a la posta. D’acord que els jardins estan molt malament però treu-los a ells i als seus arbres i posa vorera com ells volen i tendràs un bonic forn cada tarda. Però no hi ha manera de que ho entenguin.