La ciència a Sant Esteve de les Roures

No hi ha dubte que l’indret de moda d’aquests dies és la bonica vila de Sant Esteve de les Roures. Amb un origen més que rellevant, ha esdevingut el poble més famós de la xarxa, especialment a Twitter. Primer va sorgir el compte de l’ajuntament, però ben aviat s’hi van anar afegint els diferents serveis i associacions que qualsevol poble com cal ha de disposar. Això inclou des de l’hospital o el servei d’escombraries fins a pistes de tenis, partits polítics o colla castellera.

Però m’ha semblat interessant veure com la ciència també ha fet aparició a Sant Esteve de les Roures. I no de qualsevol manera sinó al màxim nivell. Sembla esperançador veure com es considera que un poble com cal no pot menys que tenir un important component de recerca i innovació en tots els camps.

Per exemple, Sant Esteve de les Roures disposa d’una rellevant i prestigiosa Universitat (@unisedr), que segur que no te problemes amb els estudis de màster que ofereix. També hi ha una xarxa d’estudiants ERASMUS (@ERASMUSsedr) i una associació de químics (@QRoures). Naturalment també hi ha una universitat d’estiu (@UniSantEsteve). Aprofitant les sinergies generades per l’ambient acadèmic ha crescut un parc tecnològic (@CTSRoures) i, més enfocat a temes sanitaris, hi ha l’Hospital universitari (@Hosp_LesRoures) que en temes de salut i recerca biomèdica deu disposar de molts lligams amb el Laboratori de Biologia molecular (@LBMsedr) i amb el centre de control de malalties(@CDC_StEsteveDLR). Entre tots, tan aviat controlen una epidèmia de grip com una invasió de zombis infectats.

En temes de física, Sant Esteve de les Roures disposa ni més ni menys que d’un accelerador de partícules al centre de recerca en energia nuclear (@CERNsedr), un observatori astronòmic (@OA_SantEsteveR) per aprofitar la qualitat dels seus cels nocturns i, potser exagerant una mica, no un sinó tres centres d’exploració espacial (@CEspacial_SedR, @aese_roures, @OSSSA_SER) junt amb un centre de recerca de vida intel·ligent SETI (@SETI_SEstRoures). La passió dels esteverourencs per l’espai és innegable.

Pel que fa a medi ambient ja hi ha una oficina del canvi climàtic (@OCCSER1) i dos serveis meteorològics (@MeteoSER i @MeteoStRoures) que deuen seguir atentament els de l’associació ornitològica (@assoc_ornitSEDR). La recerca no ho justifica tot, de manera que també hi ha un centre de recerca en biologia i salut animal (@CREBISAsedr).

Potser encara sorgiran més equipaments científics, però més enllà del component humorístic, tot plegat fa pensar que potser sí que vivim en una societat que valora la ciència, o que vivim en una societat en la que els científics no estan aïllats del que passa al seu voltant. T’ho miris com t’ho miris, les dues coses són positives.

6 comentaris

 • Pipu rampoina

  21/04/2018 9:31

  Sabeu si hi ha centres d’estètica i perruqueria? Voldria posar-hi una infraestructura complerta d’estètica, perruqueria i altres serveis de relax i entreteniment.

 • Albert

  21/04/2018 0:01

  Veins del nostre estimat Sant Esteve de les Roures, teniu una nova eina d’intercanvi d’informació.
  El xat de telegram https://t.me/joinchat/GZYurktRCeDAXuPK_myX6w

 • Eva

  20/04/2018 10:04

  On puc trobar la llista de màsters que ofereixen?

 • XeXu

  20/04/2018 8:52

  M’has copiat el post, hahaha. Però en el teu cas, és clar, enfocat en l’àmbit científic. Escolta, si allà hi ha feina, potser que hi fem cap. Com que també hi ha una immobiliària, no serà difícil trobar un lloc per anar a viure-hi i treballar en aquests centres de referència.

 • Joan Codina

  20/04/2018 8:02

  Doncs jo hi veig més estructures d’estat que unes que prometia algú. O a última hora canviaran noms?

  És bona una bona noticia veure el que tu dius. La ciència dóna prestigi.

 • Rosa Roger

  20/04/2018 7:54

  Deuen tenir una bona borsa de treball i de ben segur que necessitaran algú que organitzi tot el tema logístic.
  Sant Esteve em sembla el paradís. Me n’hi vaig pitant!