Autor

Daniel ClosaDaniel Closa (Barcelona, 1961) Sóc doctor en biologia i investigador del CSIC a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona. A més de la recerca científica pura i dura, fa temps que aprofito les oportunitats de la xarxa per fer una mica de divulgació de la ciència. I és que si la divulgació de la ciència no la fem els qui ens hi dediquem, no ens ha de sorprendre que proliferin les pseudociències, les falses imatges del que fem els científics i les pors injustificades sobre els perills de la ciència.

De totes maneres, la intenció d’aquest blog no és altre que compartir el plaer d’aprendre coses noves al voltant de descobertes científiques. Si fa no fa, el mateix que feia un centpeus xafarder del que em parlaven quan era petit.

20 comentaris

 • Ida Wallace

  17/01/2020 12:08

  It’s my owner as I got a chance to meet here Daniel who is a doctor in biology and a CSIC researcher at the Institute for Biomedical Research in Barcelona. Thanks for putting your effort in this blog.
  Ida,
  Being as an assignment helper helping students in their academy at Assignment Help Folks – http://assignmenthelpfolks.com/ in Australia.

 • Rafel Bondia

  04/11/2018 9:19

  L’enhorabona pel bloc.

  Aquest comentari hauria d’anar a l’entrada “Premi Nobel de Física 2018. Làsers de ciència ficció”.

  Volia preguntar-te com es pot traduir aquesta frase: “Chirped pulse amplification”

  – amplificació d’impuls modulat en freqüència?

  En francés he trobat açò: “amplification d’impulsion comprimée”.

  Salut i màquina avant!

 • Aina

  22/10/2017 18:43

  Ei! Sóc una noia de 14 anys i navegant pels mons virtuals he trobat aquest espai tan encantador que m’ha robat uns minuts de la meva tarda.
  Felicitar-te per aquesta gran feina. Ja m’hi tornaré a passar ben sovint;)

 • Nicanor Jordana Mont

  23/05/2017 23:41

  Hola Daniel.
  M’han tret un polip maligne de 2 cm amb la colonoscopia i ara hem diuen que m’ha tocat al budell;que haig de fer i quina es la millor solucio,moltes merces

 • Pilar Padrisa Visanzay

  23/12/2013 13:42

  Bon dia Daniel, estic fen un treball de la pell, i m’interesa el mapa mundial de la coloració de la pell, però, no se que signifiquen els numeros que es relacionen amb la pigmentació, podra si us plau explicar. Multisimes gràcies.

 • eva comes fibla

  15/05/2013 18:04

  Tinc a la meva mare amb cáncer tiroideal , dels tres tipus de cáncer és el més fort. Principalment li va sortir un nodul al coll i la van operar. Després se li va escampar als pulmons metastasi. Li van començar a tractar amb quimioterapia a base de pastilles durant tres mesos 1 al mati i a la nit, van conseguir parar-li, pero havia de contiunuar en les pastilles. Al Cap dels quatre mesos li surt un altre nodul al mig del coll li anilizen i es dolent, decideixen iniciar radio combinada en quimio. Ens informen que té un cáncer metastasic que no te cura i que sempre se anira reproduint pero que amb tractament es pot anar controlant. 13 sessions de radio i tres de quimio efectes secundaris molt forts la boca tota amb llagues no pot tragar sobretot l’aigua, la veu afónica, molt de dolor al costat del coll que li arrivar fins l’orella. Parent la radio i la quimio de momento hasta que es curin les llagues y agafir mes defenses. Finamlment ens comenten que el cáncer ha pogut mes que el tractament i no es pot fer res. L’han enviat a casa i no li faran les sessions de radio que faltaben ni quimio. Que hem de fer m’agradaria que em dones alguna opinio o si es pot una visita amb vosté. Vull una segona opinio perque quedar-me tranquila. Gràcies per tenir-me en conte espero resposta. Bona tarde.

 • echartoire

  24/10/2012 17:31

  Hello Mister Closa, I am a french journalist interested in the story of Joan Cunill and his youth elixir. Would you mind to contact me and tell me what you think about it ? I speak only french and english, but no Spanish nor Catalan, I’m sorry… Thank you very much ! Emmanuelle CHARTOIRE

 • Marianna Tkach

  15/09/2012 17:26

  Hola Daniel,
  Vull felicitar-te pels teus articles publicats, són molt bons! N’hi ha hagut un que m’ha interessat moltíssim; el de Txernòbil. M’agradaria saber, si es possible, d’on has tret la informació que apreix. Moltes gràcies,

 • Sergi del Moral

  29/06/2012 19:57

  Hola Daniel,

  Hem compartit la celebració de l’Extraradi 1000 aquesta mateixa tarda, i ha estat un autèntic plaer.

  Veig que estàs present a la xarxa fa temps. Enhorabona pel bloc!

  Sergi

 • Xavier Solé

  27/04/2012 9:35

  Un plaer per la ment….

  Gràcies per fer-nos pensar.

 • Xavier Martí Ausejo

  24/04/2012 0:05

  Fantàstic!! He descobert aquest blog a través de la Mercè Piqueras i no penso deixar de consultar-lo. Em serà de gran utilitat per a les meves classes (de Batxillerat). Gràcies

 • Marina Vilaseca

  04/01/2012 18:07

  Moltíssimes gràcies per fer aquest blog i per haver posat el meu en la llista!!

  Penso seguir-ho d’aprop!

 • Josep Serra

  25/08/2011 12:30

  Hola Daniel.
  Estava corregint un poema meu i cercant en diferents cercadors com subtituir o descriure “l’olor de terra mullada” el google m’ha portat al teu bloc, estic impressionat i content d’haver-te descobert. He llegit diferents articles i m’acabo d’afegir el teu blog als meus preferits. Moltes gràcies per haver-me descobert que la poètica olor a terra mullada és l’olor de la geosmina (també té poesia aquest concepte) que fabrica un bacteri, els meus coneixements mai m’hi haguessin portat fins aquí.

 • Xavier Michelena Gil

  16/03/2011 1:32

  en relació al tema de l’homeopatia val a dir que només quan es té una àmplia visió de les coses en general es pot començar a entendre com funciona aquest Univers.Per molt de curriculum,formació,premis,hores de recerca,etc que tinguem,si la ment no és OBERTA de manera clara,sempre hi haurà coses que es classificaràn com a pseudociència.Si la ciència no comporta conciència d’altres possibilitats,no serveix per a rés.Sigueu àmpliament perceptius i procureu entendre que el que ara no s’entèn,ja s’entendrà més endavant.Es inacceptable fer servir la Ciència per a protetgir interessos mal intencionats.

 • Jordi Trilla

  15/03/2011 19:49

  Hola Daniel!
  Just avui he descobert el teu blog, i molts dels temps que hi exposes em semblen molt interessants. T’animo a seguir, i si em permets, també t’animo que donis un cop d’ull a un petit fong anomenat “Pilobolus Kleinii” . Crec que és impressionant que quelcom tant petit, pugui fer coses com les que fa.
  M’agradarà llegir el teu post, i la teva opinió sobre quines coses en podríem aprendre per aplicar a la nostra vida quotidiana, o no tant quotidiana!!

  Cuida’t!

 • Anna Benavides

  26/02/2011 17:11

  Hola Daniel!!!
  Bé, jo també vull felicitar-te pels articles que publiques, fa poc temps que els he descobert, però la veritat és que m’encanten!!
  I en segon lloc m’agradaria demanar-te un favor. Ahir buscant informació pel meu treball de recerca de batxillerat vaig trobar una entrada al teu antic bloc on parles del cervell musical i fas referencia a una recerca de neurofisiologia sobre la música i el cervell. Si encara el conserves, podries passar-me’l si us plau? em faries un gran favor! I si saps alguna cosa relacionada amb el tema… :)
  el meu e-mail és annabb27@gmail.com
  Moltes gràcies!

 • Adrian Rodriguez Veiga

  18/02/2011 20:31

  Hola Daniel!!
  En primer lloc vull donar-te la meva enhorabona pel meravellós treball que fas al centpeus a diari. He de dir que disfruto molt llegint amb cada nova actualització del centpeus d’ençà que vaig topar amb ell fa ja dos anys. Em sorprens amb la quantitat de detalls que ens expliques amb cadascuna d’elles.
  En segon lloc m’agradaria comentar-te un tema que em crida l’atenció. És tracta de les “drogues-virtuals” (aquí et deixo un enllaç: http://www.drogasvirtuales.com/ ). Se suposa que amb uns sons et poden fer venir sensacions com les que tindries en prendre determinades drogues o en tenir relacions sexuals. La meva curiositat está relacionada amb el motiu científic pel quan succeeix això (suposant que sigui veritat), ja que el que expliquen a la pàgina web no em pareix molt fiable i no he aconseguit molta més informació enlloc.
  M’agradaria llegir qualque dia una actualització sobre aquest tema.
  Moltes gràcies y enhorabona de nou, fas un meravellós treball!!!

 • Geno Pascual

  25/01/2011 16:31

  Estic molt contenta de veure que el centpeus encara és viu i cueja. Em va saber greu quan et vas despedir del teu bloc habitual.

 • Angels Serrano

  29/11/2010 13:01

  Molta sort en aquesta nova aventura!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús