S’han oblidat dels científics

Llegeixo la composició del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN). El diari Ara d’avui ens presenta els seus catorze membres, els que han de ser els arquitectes de la Catalunya plena. Són: un jurista, una catedràtica d’hisenda pública, dos catedràtics de dret constitucional, un professor de relacions internacionals, un catedràtic d’economia aplicada, tres catedràtics de ciència política, una filòloga i escriptora, un professor de sociologia, un professor d’ESADE, una professora de dret internacional i finalment un empresari (l’amo de Bonpreu).

És significatiu: en el CATN només hi ha un empresari, i s’han oblidat un cop més dels científics. No creieu que hi manquen homes de ciència, enginyers i empresaris? No us sembla que la composició és una mica esbiaixada? Estem realment pensant en un país que crei coneixement, que inventi i que crei nous productes innovadors? Com ens deia en Joan Majó, cal fomentar la creació de valor i de nous productes. Ens manca estudi i activitat creativa, tant de de coneixement com de nous productes. Tenim poques patents innovadores. I ens manquen enginyers en els poders polítics. Els governs intel·ligents inverteixen i potencien les activitats creatives. Però nosaltres, quin és el camí que volem seguir?

Jo em quedo amb la frase del pintor Antonio López: “hauriem d’escoltar els homes de ciència més que els banquers. Així hauria de ser, per al bé de tots”.

 

1 comentari

  • JORDI PUJOL SOLER

    28/04/2013 18:41

    TOTALMENT D’ACORD. ÉS UNA VERGONYA COM ESTEM DE MARGINATS SOCIALMENT ELS ENGINYERS. PER CONTRA, ELS ECONOMISTES, QUE HAURIEN D’ESTAR AMAGATS SOTA LES PEDRES, TOTS ELS VENTEM I ESCOLTEM EN TOTS ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ. EL TEU BLOG ÉS INTERESSANTÍSSIM. Jordi

Comenta

Cal que t'identifiquis per poder escriure un comentari.