La venjança dels classificadors empírics

brain.jpg

Els que intenten estudiar la percepció i el comportament a partir de l’activitat cerebral es divideixen en 2 grups: els que tenen raó i els que no la tenen. Això és el que argumenten els líders de cadascun dels grups, es clar. Però si que per explicar com percebem i decidim hi ha com a mínim dues teories que intenten il·lustrar-ho en termes estadístics.

Estadística? AAAARGH!

Si, ho entenc, és cert. L’estadística put bastant: és contraintuitiva, sembla una especia de joc de mans de comptable avorrit i diries que mai acaba d’aclarir realment què vol dir el que diu. Però, deixeu-me estirar una mica més del fil. Si hem d’explicar com un munt de neurones que s’envien tot de senyals elèctrics en totes direccions poden generar percepcions, decisions i coses així, bé hem de començar per alguna banda, no? Finalment, si li fregeixes un tros de cervell a algú, segurament deixarà de percebre i decidir i coses així igual de bé.

Doncs això. Els Bayesians argumenten que el sistema perceptiu agafa les dades lamentablement imperfectes que li arriben a través dels organs -ulls, orelles, etc.- i intenta inferir l’estimul real tal i com eren de veritat. És a dir, tal i com les podem calcular de forma científica amb aquestes màquines meravelloses que funcionen tant bé i no s’espatllen mai -espectròmetres, microscopis, etc.

Percebre és identificar aquest estimul real, i els problemes per a inferir aquest estimul rear es fan aparents en les il·lusions cognitives. Si això és així, el model estadístic que correspon al que fa al cervell hauria de predir bé l’estimul real a partir del percebut, i a més a més fer els mateixos errors que fa el cervell. Un cop acceptat això, ja estàs preparat per fer 20 anys de recerca. Només has de dir estimació Bayesiana i màxima versemblança sempre que t’ho preguntin, i treballar fort.

Llavors, arriba la venjança dels Classificadors Empírics, amb Dale Purves al capdavant. L’argument és el següent: diuen, senzillament, que al cervell se li en refot l’estimul “real”. Per a què voldria saber que el vermell científic són 700 nanometres de longitud d’ona d’una ona electromagnètica? Si el cervell veu el vermell així i el distingeix del blau d’aquesta forma  i no d’una altra és senzillament perquè s’ha adaptat al seu entorn. És el que es diu evolució. La percepció no és el resultat d’una inferència per trobar un estímul òptim.  És la reacció del cervell i del cos al seu entorn. El cos, com a tot sistema complex, evoluciona amb el temps, i a més, com que es reprodueix, doncs aplica els principis evolutius. Si els qui veuen el món en colors lliguen més o veuen el món d’una forma que els fa viure més temps, pot ser que acabin tenint més fills. Llavors s’acabarà imposant aquest tret. Si no afecta la reproducció, ambdós trets conviuran. Per exemple, en la societat actual, vist el nombre de daltònids que hi ha, segurament aquesta diferència en la percepció del color per part d’alguns mascles no afecta el seu índex de reproducció.

No hi ha òptim a cercar en el funcionament del cervell, més que la classica evolució que afecta, també, els procesos cognitius. El que percebem és tan sols un altre tipus més d’activitat física. En aquest cas és, tan sols, l’activitat electroquímica del cervell interaccionant amb el cos i el seu entorn en general. L’únic problema és que els qui han dedicat 20 anys de la seva vida a construir models Bayesians de processament cerebral potser es senten una mica tocats, amb tot això.

nota 1: si algú vol buscar més en tot això, cerqueu-ho més aviat en anglès. Els termes són “Empirical Range Theory”. Podeu també llegir el llibre “Brains. How they seem to work”, del tal Purves.

nota 2: la imatge l’he generat amb bodybrowser.googlelabs.com, una cosa estupenda que han tret fa poc els de l’oracle google.

60 comentaris

 • Kevin Jack

  28/05/2019 17:23

  I like this website pretty much. Great info. Hi and thanks for the web blogs. Selling a house in Scottsdale Arizona

 • Micheal Smith

  28/05/2019 17:23

  I just want to thank you to share your information on your blog; this is a simple and useful. Consumer attorney

 • Myra Brunson

  28/05/2019 13:41

  Empirical Range Theory is the best source to get significant knowledge of laboratory tests. Still, need help then you can ask compensation from Cheap Essay Writing Services to achieve quality composed papers online at $4 on any paper type.

 • mshafiqrehman

  24/05/2019 10:28

  Thanks for your marvelous posting! I really enjoyed reading itdata entry operator jobs

 • Lucy Sharpe

  07/05/2019 8:54

  An empirical analysis of the different machines learning classifiers on Asthma information and their performance assessment are presented. As an integral part of pre-processing the Essay Writers information, feature reduction and anomaly discovery are done, after which classifiers are applied to the equivalent to recognize asthmatic subjects from those of non-asthmatic ones.

 • Jacob liam

  09/04/2019 8:42

  When you must switch to the World Wide Web to search for some Online Assignment Help. Our high expert’s professionals who have extensive experience in writing assignment will not only make you avail with the quality assignment, but you will also get plagiarism free assignment within the given time.

 • Jordan Belfort

  04/04/2019 15:14

  In the wording of AI, arrangement is viewed as an occasion of regulated learning, i.e., realizing where a preparation set of accurately distinguished perceptions is accessible. Do My Homework For Me Free – Help Me To Do My Homework For Me

 • monica jesvina

  04/04/2019 12:06

  the empirical classifiers are the terminology of machine learning you can say that the artificial intelligence. the classification is considered as an instance of supervised learning. these are the algorithms that work as like human mind but this is also true no one can work like human, the person who made this algorithms or AI machines that is also made by humans. humans are amazing that it develops like Cheap Essay Writing Service or the Sophia, the team that work on Sophia is outstanding team.

 • Scott Black

  26/03/2019 8:34

  Findwise welcomes all representatives to workshops before business getting ready for future procedures and help with assignment. Representatives have the chance to impact the organization’s bearing, which gives a reasonable reason in the day by day work.

 • peter pen

  28/02/2019 12:16

  Hello friends welcome to this web and using the dvd media player windows 10 t is the best feature system in window 10 you are not alone here the many web user thanks.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús