Marie Curie

Marie_Curie_c1920.png

 

Aquesta setmana toca acabar una sol.licitud de beca i enviar-la. Es una beca de la Unió Europea que es diu Marie Curie.

Rep aquest nom perquè la beca vol fomentar la mobilitat investigadora. Igual que la molt honorable Marie Skłodowska Curie, que va marxar de Polònia per anar a França, descobrir la radioactivitat, guanyar dos premis Nobel, i acabar al Panteó. Això últim és un lloc on, si els francesos dexideixen posar-hi les teves despulles, esdevens immortal. Pam.

I per què la mobilitat investigadora? Perquè ja se sap: la immigració és dolenta, però és bo que els investigadors siguin uns exilats.

Així que, escrites vint i moltes pàgines després de moltes revisions en Arial 11, ja quasi estic llest. Si guanyo, se m’hauran acabat els problemes durant dos anys: paguen el sou i donen una mica de diners per a conferències, llibres i coses d’aquestes d’investigador. Podré emprar andròmines cares (joguines de laboratori!) per fer el que fan els investigadors: el que els dóna la gana.

Si perdo, hauré perdut, globalment, unes tres setmanes de feina. Escrivint aquest post penso si, comptant tots els perdedors, més del 80%, al final el temps de feina invertit en sol.licituds de la beca no resulta major que el temps de sou que financien.

No puc evitar pensar que, fos qui fos qui va triar el nom de la beca, sabia que Marie Skłodowska Curie va canviar de pais perquè no la deixaven estudiar a Polònia. Era una dona. Cal una amenaça de precarietat considerable per acceptar, sense saber si servirà per res, passar per la tortura d’escriure tot això.

 

(foto de wikipedia)

8 comentaris

 • Research proposal writing services

  07/06/2019 11:57

  Hire the writers of Students Assignment Help who are expert in providing research proposal writing services. Our experts are professional and hold masters and PhD degree from the reputed universities around the world. Our team consists of more than 3000 mentors who are attainable any time to help students in writing assignment.

 • heather rosado

  07/05/2019 8:19

  The film was loved for its outstanding cast and unique story. The Biker Jacket worn by a cool youngster in the film has impressed many hearts.
  Cry Baby Jacket For women

 • Ashwin kumar

  04/05/2019 7:33

  I also don’t have complete information for where is control panel in windows 10 so am using this web platform to learn and share with other.

 • Antonia Cummins

  26/03/2019 9:10

  It’s far a outstanding vicinity to paintings, you may research a lot if one wishes to even though it were a simple charity shop Write My Essay For Me. Like assembly humans from distinct walks of existence, mastering to manipulate special and occasionally difficult situations with a grin.

 • Albert

  06/07/2015 14:52

  Em pregunto si en el seu dia vas tenir sort…

  Ara , jo estic empantenegat en el mateix. Per sort sembla que algú ha reflexionat un xic i ara tansols demanen 10 pàgines de projecte…

 • Anuj

  12/06/2012 8:43

  emncaity@italodiscorevivalActually it’s a bit more complicated than that. Els has never tabebd Leadbetter as his sole instructor in the way a guy like Price or Faldo did, and Wie’s experience with Leadbetter has been fairly problematic, although it’s debatable how much of that should be blamed on Lead. I’m always amazed at the people who post comments that are hypercritical of Leadbetter when the guy had four of the top seven players in the world coming to him at one time

 • joan

  14/08/2011 17:13

  Em sembla que, pel que fa al que diuen els numeros, tens rao.
  No deixa de ser una pallissa redactar les 30 pagines. Un company de laboratori demana una beca de posdoc a holanda i ha de redactar… 5 pagines!!

 • planewave

  14/08/2011 16:04

  De fet, entre IEF, IIF i IOF dónen uns 387M euros (convocatoria FP6). Es presenten un total de (arrodonint) 14000 persones que s’estan 0.75 mesos per sol·licitar la beca. El cost total de la solicitud és de uns 10.5M euros per cada 1000 euros que consideris que cobra l’investigador. Jo no cobro 37000 euros/mes, i tu? ^_^
  Salut!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús