10000 hores

Com es fa, un geni?

Des de que al segle XIX es va inventar la originalitat, s’ha tendit a pensar que per a ser un pintor excepcional, o un músic, o un prodigi matemàtic, o qualsevol d’aquests talents, hi havia una qualitat innata que feia que fossin diferents. I ja està.

Si hom ho mira de més a prop, sembla que com a mínim la meitat de la balança és feta de motivació, i després treball, treball, treball. Pel que fa als músics, el meu excompany de mentides científiques i de sesió de soroll setmanal (i que te  una pàgina web) em diu que, com a regla aproximativa, per aprendre a tocar un instrument d’aquella forma que altres dirien “te talent!” (innat?) calen unes 10000 hores de feina. I em refereix a l’article que poso a sota. Per altra banda, també m’indica que, fet i fet, avui en dia tampoc fa falta:: http://www.youtube.com/watch?v=5pidokakU4I

 

 

 

Article: The Motivations of Exceptional Musicians

Autor: Robert H. Woody

Revista: Music Educators Vol. 90, No. 3 (Jan., 2004), pp. 17-21

3 comentaris

 • Elijah William

  23/04/2019 12:15

  Toward the finish of the Reading paper and Homework Help Services, you are not given any additional opportunity to exchange your responses to the official answer paper.

 • Kellyleona

  22/04/2019 14:33

  Worked a year ago all Easter weekend and it activated flashbacks to Black Friday since it was so madly bustling the day preceding Easter. So cheerful I’m off an end of the week this week (I didnt realize it was Write My Assignment – AoneAssignment weekend at the time I put the solicitation in) so I’m upbeat about that, my heart goes out to my individual clerks who arent as blessed however

 • Thanos

  10/04/2019 12:22

  This is the very nice post here you need to see display control panel in windows 10 here and easily operate the system here.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús