10000 hores

Com es fa, un geni?

Des de que al segle XIX es va inventar la originalitat, s’ha tendit a pensar que per a ser un pintor excepcional, o un músic, o un prodigi matemàtic, o qualsevol d’aquests talents, hi havia una qualitat innata que feia que fossin diferents. I ja està.

Si hom ho mira de més a prop, sembla que com a mínim la meitat de la balança és feta de motivació, i després treball, treball, treball. Pel que fa als músics, el meu excompany de mentides científiques i de sesió de soroll setmanal (i que te  una pàgina web) em diu que, com a regla aproximativa, per aprendre a tocar un instrument d’aquella forma que altres dirien “te talent!” (innat?) calen unes 10000 hores de feina. I em refereix a l’article que poso a sota. Per altra banda, també m’indica que, fet i fet, avui en dia tampoc fa falta:: http://www.youtube.com/watch?v=5pidokakU4I

 

 

 

Article: The Motivations of Exceptional Musicians

Autor: Robert H. Woody

Revista: Music Educators Vol. 90, No. 3 (Jan., 2004), pp. 17-21

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús