Menja cucs i no tindràs alèrgia

Tot i que el títol d’aquest post sembla algun tipus de broma escatològica, no ho és pas. El conte fa així.

Ja fa temps que els qui fan les estadístiques de la salut han notat que les alèrgies aumenten als països `civilitzats’. Per `civilitzats’ em refereixo a llocs on abunda l’aigua corrent i la gran majoria de sistemes de producció  d’aliments estan controlats per processos industrials. En canvi, a països `salvatges’, i empro la terminologia amb tota la ironia que comporta, les alèrgies no augmenten. Això va fer que alguns es preguntessin: quins són els factors que eviten les alèrgies? Potser és que els `civilitzats’ són massa nets, i a causa d’això el seu sistema immune no està equilibrat i ataca coses que en realitat son inòqües?

Van fer proves, d’això en saben els científics, i van trobar que de fet la netedat no era gaire important, però si que tenir cert tipus de paràsits al sistema digestiu ho era. Els paràsits eren uns cucs microscòpics. Per tant, el control sistemàtic sobre l’alimentació sense paràsits ha fet que els `civilitzats’ siguin més alèrgics? Exactament.

Semblaria que els cucs haurien aconseguit trobar una forma de dialogar amb el nostre sistema immune. D’aquesta forma, el sistema immune no els aniquila, i ells poden seguir fent la seva. El que resulta irònic és que en aquest intercanvi el sistema immune també hi guanya, perquè amb aquest diàleg apren a equilibrar-se i a no invertir esforços en coses que, de fet, no calen.

Ara, com que òbviament els `civilitzats’ no es posaran a menjar cucs, el que estan fent és veure quin tros del cuc és el que parla amb el nostre sistema immune, i així podran transformar el cuc en una píndola que podran encabir en un dels models de producció estàndard dels `civilitzats’.

 

 

Per a qui en vulgui saber més, dues pistes:

http://maizelsgroup.biology.ed.ac.uk/

http://news.bbc.co.uk/2/hi/8268584.stm

 

 

6 comentaris

 • PaulWarner

  20/05/2019 14:54

  Along these lines, the safe system does not obliterate them, and they can at present do their own. What is amusing is that in this trade the insusceptible system likewise wins, in light of the fact that with this exchange they figure out how to adjust and not contribute endeavors on things that. Professional Essay Writers Online

 • Ashwin kumar

  04/05/2019 7:36

  You people should need to pay attention to this platform because my documents folder desktop windows 10 i found this one very useful for windows 10 computer.

 • Lim

  09/06/2012 18:00

  ClydeRowing@totruful seriously mate, thats a bit daft. It’s only rlleay been acceptable for women to be do sport for a century or so, therefore womens sport has not had the time to develop as mens has. Especially with dinosaur attitudes like yours around. What is the matter with women entering open competitions, especially if they have a physical disadvantage? Maybe its the risk that girls would beat some of the men that scares you?

 • Jofre C.

  23/02/2012 20:44

  Molt interessant !

 • Joan

  13/12/2011 11:22

  Menja cucs i no tindras alergia

 • OCA

  22/11/2011 18:25

  Ja té nassos que ens tinguem de dir, en general, al•lèrgics (que jo ho sóc) i no, els “civilitzats”. De fet el terme el trobo força correcta, si més no perquè ho volem “civilitzar” tot a excepció de nosaltres mateixos.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús