exili permanent

En una de les primeres entrades d’aquest  blog irregular explicava que emigràvem a Suïssa (aquí). La promesa d’un contracte de recerca era la única opció de futur per a un present més aviat incert. Fet i fet, acaba sent imprescindible arribar a final de mes. Ara ja fa un poc més d’un any que hi sóm, aquí on vam marxar. Les coses s’assemblen bastant a uns llimbs endreçadets: no hi fa massa fred, ni massa calor, no hi ha manifestacions ni queixes, els sous arriben a final de mes. El pais és generós en tràmits burocràtics, però les cartes arriben al seu destí. Tot està ben endreçat i, malgrat que enyoro la teca, la gent, i el ritme de vida, res està fora de lloc.

És cert que trobo a faltar visceralitat d’aquella Barcelona de fa uns anys que a poc a poc, amb una constància admirable, sense escanyar però sense amollar, han aconseguit extingir. Enyoro l’efervescència cultural i la sensació de llibertat que a vegades hi trobava. Matèria per la inspiració. Però si encara fos a Barcelona potser no les sabria trobar, aquestes coses, atrafegat per la feina i la falta de diners  i els maldecaps pels imprevistos i la precarietat acumulada. Potser ni tan sols existeixen, ja, aquestes coses, laminades per un allau excessiu de gent curta de mires obsedida en aprovar normatives per a respondre al pànic d’estar-se plegada de mans sense fer res en el despatx que la magnitud  de la seva incompetència els ha regalat.

Pot ser que tan sols sigui que em sento un poc cansat, avui. Potser si. Fa poc més d’un any semblava que érem part d’una nova fornada d’emigrants, amb massa diplomes per a trobar feina a casa nostra. Ara ha passat un any, i tothom ens diu que vam triar el millor que hauríem pogut fer. Potser tenen raó, pero tampoc és gaire important. Fet i fet, no hi havia cap altra opció damunt la taula, i a més tant fa, tot això ja tan sols és part del passat. Però obro un diari qualsevol, a quasi qualsevol pàgina, i no puc evitar sospitar que caldrà veure passar temps, molt de temps, abans que aquest passat deixi d’atrapar-nos. Potser tot això acabarà sent un exili permanent.

És una mica trist sentir que pertanys a un lloc on no hi caps.

 

2 comentaris

  • Hayden

    01/07/2019 7:56

    Now, although with the ease of global travel and also the rise in wealth of the center class there square measure extra chance to permit anyone to think about taking advantage of that chance to become a tax exile. Well the key to the present is pretty clear…to avoid taxes! Though the will have some kind tax reliefs, mainly for trade or assets that square measure use by a business there square measure still a big range of those who might be subject to high rates of tax. One among the most key teams of persons who may be hit by higher tax rates square measure goods saver. The high worth rises over the past number of years have left some with large paper gains, but vital levels of debt. If goods are remortgaged to get funds to take a place in extra goods purchases it may simply be the case there might not be enough money left once the sale to suit any invoice. By moving before they’d be trying to confirm that any of the land would be freed from gains tax. If they in a very gains tax free country, they might avoid tax as well. The nature of the web implies that they will conduct their business from anyplace. Some websites square measure run from one area and has employees or running prices. I think my reply is helpful you I’m working Cheap Essay Writing Service Counting on the services really provided they will structure their actions as being from to confirm that they avoid tax and filing Several tax exiles are GB voters ‘born and bred’ they might ought to show that they need cut all GB ties. This is often a task for several, notably if they still have family within the GB and create come back visits. the article ‘Losing your from the link below.

  • Ashwin kumar

    04/05/2019 7:39

    Everytime when i get free times i used to play Mahjong games,there are so many interesting game at this Junction mahjongg titans online and playing even without download or register. Thank you so much.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús