monos i pistoles

El meu molt admirat Tom Waits diu  que només som monos amb diners i pistoles. I sembla que els científics li acabaran donant la raó. Per tal de mirar com les neurones del còrtex prefrontal reaccionen a entorns competitius, en una regió on se suposa que es fa una part important de la presa de decisions, van entrenar 2 monos a jugar a un d’aquests videojocs de guerra en primera persona, on el jugador ha de disparar als enemics. L’experiment consistia en mirar com la competivitat afectava l’activitat neuronal, i comprovar que hi havia diferènts patrons quan jugaven contra l’ordinador comparat amb quan jugaven entre ells.

No m’imagino l’entrenador que es deu haver passat una quantitat ingent de temps ensenyant aquests macacs a jugar a un videojoc així. Quina cara devia fer? Després de mesos, 3 per aprendre a jugar, i 9 per entrenar-se fins jugar bé, s’els hi taladra el crani per a fer els enregistraments.

I llavors penso que potser ara estaran entrenant altres monos per a fer apostes sobre quin dels monos guanyarà o perdrà. Malgrat els anys de recerca, no aconsegueixo evitar que se m’ericin els pèls quan veig aquests treballs. Dormen bé, els científics que fan aquests experiments? Realment, què és el que els fa tan diferents aquests primats per dir que no són humans?

 

 

Hosokawa T, Watanabe M. (2012). Prefrontal Neurons Represent Winning and Losing during Competitive Video Shooting Games between Monkeys. J Neurosci. 32:7662-71.

21 comentaris

  • zoloft

    08/11/2019 16:06

    I am always browsing online for ideas that can help me. Thank you! zoloft generic.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús