Transferir amb no-res

És un poc trist veure com el pànic creat per la classe política i mediàtica mica a mica acaba ensorrant moltes de les iniciatives que podrien ajudar a acabar el que ha creat aquest pànic. Fa unes setmanes vaig poder constatar de primera mà com, de les eines que hi havia fa uns anys per a transferir resultats de recerca a empreses de base tecnològica, ara pràcticament no en queda res.

N’hi ha prou amb preguntar al el servei de transferència de tecnologia de la Universitat de Barcelona, on em diuen que, bàsicament, han tallat totes les ajudes. Igual que per la recerca. Després, llegia un article en una revista en anglès on es preguntaven perquè no hi ha hagut un google europeu.

No estic parlant d’empreses que fan hardware o biologia molecular i que necessiten grans inversions per a funcionar. El que dic és que, ara mateix, a menys de trobar un inversor privat disposat a córrer el risc, sembla impossible tenir 2 programadors treballant durant un parell d’anys per a desenvolupar una cosa nova que es pugui vendre. Però els inversors, igual que les ajudes i la formació per a fer aquest tipus de salt, sembla que també són a l’estranger.

Així que, fet i fet, si acabo tirant cap aquí em sembla que aquesta espècie de semi-exili suis durarà més temps del previst…

 

 

 

3.573 comentaris

 • KimIdept

 • Sandra Robertson

  16/06/2019 0:03

  As soon as we obtained on your web site despite the fact that obtaining thing to consider essentially fairly little bit submits. Enjoyable technique for forthcoming, I’m book-marking simultaneously obtain types finish increases up-wards. https://gmapinoychannel.net/

 • Bandar Poker Terbaik Indonesia

  12/06/2019 9:39

  Sukapoker – Bersantai dan mendapat keuntungan berlebih untuk anda dengan bermain judi poker online di Agen IDN Poker . Kini situs sukapoker.co tersedia dalam bentuk aplikasi mobil, yang akan setia menemani anda kemanapun anda mau. Nikmati waktu luang anda dengan bermain judi poker online di sukapoker.co. Jangan takut menjadi rugi dalam bermain judi poker online di situs kami, karena kami memiliki sistem turnover dengan berbagai hadiah menarik untuk anda.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús