Autor

Miquel TusonMiquel Tuson. Sóc biòleg i vaig néixer el 1977 a Barcelona. Em vaig doctorar a la Universitat de Barcelona, el 2004, amb una tesi en genètica humana  i, de 2006 a 2010, he estat investigador al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York. A Catalunya, al Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona, vaig identificar un nou gen responsable de ceguesa hereditària en humans, que ha obert les portes a un diagnòstic més acurat de les distròfies de la retina. La meva recerca als Estats Units s’ha centrat en com els gens dirigeixen el desenvolupament de l’embrió i, en concret, les etapes inicials del desenvolupament del sistema nerviós. Actualment treballo com a genetista en una empresa biotecnològica catalana.

Des del 2006, sóc l’editor del blog La Llumenera de Nova York, que pren el nom de la revista catalana que es va publicar a la ciutat dels gratacels a finals del segle XIX. A través del blog, he seguit de ben a prop l’empremta moderna catalana en la metròpoli americana i també hi he recuperat escrits de la publicació original. Des de finals del 2009, sóc un dels directors de l’editorial Tria Llibres.

6 comentaris

 • Kelfreego

  25/06/2017 17:33

  Amoxicillin The Right Dose Forseniors cialis Prix Moyen Levitra

 • Marta Canals

  16/03/2013 19:37

  Hola MIQUEL, primer de tot moltes felicitats per la teva carrera professional i la tasca que estàs fent. No sé si em recordaràs, sóc la Marta Canals de Berga i vàrem coincidir estudiant Biologia a la UB. ( ja fa uns anyets d’això).
  Desitjar-te que segueixis així, amb aquest gran talent que téns.
  Records!!

 • Enric Llovet Viaplana

  04/07/2012 20:47

  Hola Miquel, ja sé que ha passat molt temps des de que vas escriure aquest article. Estic fent el Treball de Recerca de Batxillerat sobre la telomerasa en el tema de l’elixir de la juventut i la acció en el càncer. Tinc que fer una part pràctica i he pensat si podies permetre’m entrar al teu laboratori i observar una mica els teus experiments. Gràcies per la teva atenció. Enric

 • Raymond Curran Fàbregas

  29/12/2010 18:21

  Miquel…així que pares a Nova York!
  A veure si fas més escrits i et seguim des de la teva estimada Barcelona!
  Una forta abraçada…
  que ara estic fent feina!
  Ray

 • Miquel Tuson

  15/12/2010 19:26

  Hola Maria. Sí aquest és un dels temes que tinc apuntats. Miraré de comentar-lo aquí a Laetoli el més aviat possible. Moltes gràcies pel suggeriment!

 • Maria Perelló

  14/12/2010 16:02

  Hola Miquel, no sé si aquesta és la manera més correcta de contactar amb tu, però és la que he trobat :) . en fi, que com que ens vas animant a tots els que seguim les teves passes, m’atreveixo a suggerir-te un tema que ja fa un parell de dies se’n fa ressò als diferents diaris i és la utilització de cèl·lules precursores d’espermatozoides en cèl·lules productores d’insulina. bé, aquí ho deixo. potser és massa aviat per fer una valoració i cal veure on va a parar. sigui com sigui, no et sentis amb compromís de treure el tema, evidentment. salutacions. Maria

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús