Autor

Xavier ViaderLa realitat viviseccionada. Què és el que ens envolta i per què és com és? Té a veure la forma de veure’m i la d’entendre el meu món? És la meva realitat igual que la dels altres? Molt possiblement, aquestes preguntes no tenen cap tipus de resposta absoluta (si és que, més enllà de les religions, mai arriba a existir una resposta així).

Quan qualsevol creix, veu que els grans o petits dubtes no tenen una clara resposta, sinó que les veritats semblen fugir-nos. Aleshores un pot, o bé buscar qualsevol cosa que li doni un cert consol (ja sigui la ciència o déu) o córrer, allunyant-se dels pensaments i acostant-se als sentiments (via a la que acostuma a recòrrer l’art, si més no el postmodern).

No són visions completament separades ( la ciència té una part d’art i l’art una part de ciència), però aquí ens centrarem a les qüestions que l’ésser humà ha aconseguit arribar-se a plantejar en un nivell de “realitat” ( les cometes les anireu entenent al llarg del bloc), en el sentit en que habitualment entenem. Ras i curt: intentarem donar a conéixer les respostes que la ciència ha aconseguit per a les qüestions que un es pugui preguntar.

A vegades aquestes preguntes no tenen sentit, per ara (per què la llum viatja a la velocitat amb què ho fa?), i d’altres adquireixen sentit amb el temps (per què el cel és blau?).
Si més no, des d’aquí, un servidor us intentarà mostrar unes pinzellades del món vist des del punt de vista del científic, entenent que aquestes “veritats” no són immutables i absolutes. Sempre críticament i des del meu humil punt de vista, es donaran algunes respostes a algunes preguntes; sense perdre de vista que en queden encara més sense resoldre.

Ho intentarem. Intentarem donar un cop d’ull al que ens envolta, a les preguntes que d’altres ja s’han fet i quines respostes s’hi han donat. No ens posarem les bates, però visitarem el laboratori i observarem, viviseccionarem la realitat que ens envolta. Aquesta realitat complexa, a vegades inintel•ligible (com la meva lletra) que ens sobrepassa. I en farem la realitat viviseccionada.

21 comentaris

  • counter strike source online download free

    17/01/2020 4:02

    Thanks for finally talking about Loved it!| а

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús