Postals de tardor des del Montseny

Després de les abundants precipitacions d’aquesta primera quinzena del mes de novembre, vaig anar al Parc Natural del Montseny per a veure com estaven els boscos. A aquestes altures de la tardor, les fulles dels arbres caducifolis ja havien adquirit els típics colors groc, marró i taronja.

L’itinerari realitzat va ser el del camí del turó de Morou, amb origen i final a Can Casades, un dels centres d’informació del parc. Des d’aquest punt es poden recórrer diversos camins, tots ben senyalitzats, descobrint així el mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus que formen aquesta Reserva de la Biosfera.

L’efecte de les pluges ha estat gairebé immediat. El pantà de Santa Fe del Montseny estava al seu nivell màxim, quan poques setmanes abans presentava un estat ben diferent, amb una reserva d’aigua molt menor. Molts dels camins estaven coberts per una veritable catifa de fulles seques. La sequera viscuda fins a finals d’octubre i l’impacte de les gotes d’aigua ha fet que molts d’aquests arbres caducifolis estiguin ja completament nus.

A continuació, una petita mostra de les fotografies que vaig fer durant la passejada.

2 comentaris

 • fotosmeteo

  22/11/2011 14:24

  M’agraden! :)
  La tardor és preciosa.

  • Diego Lázaro

   23/11/2011 19:03

   Hola!
   Totes les estacions tenen el seu encant a l’hora de realitzar fotografies de la natura que ens envolta. Però és veritat que els colors de la tardor tenen la seva màgia.
   Gràcies!
   Diego