La Candelera (2 de febrer)

Diu la dita popular: “Si la Candelera plora, l’hivern és fora; si la Candelera riu, l’hivern és viu“. Els models meteorològics ens indiquen que el fred serà notícia aquesta propera setmana, amb unes temperatures que podrien tocar fons entre divendres i dissabte. Encara però hi ha força incertesa per a poder precisar si aquest fred intens anirà acompanyat de neu a cotes baixes.

Aquest cap de setmana hem tingut un primer tast, amb un marcat descens de les temperatures i amb la reaparició de les nevades. Les més abundants s’han concentrat al Pirineu occidental, especialment a la seva vessant nord, amb gruixos que a la Val d’Aran i Pallars Sobirà han arribat fins als 40 centímetres. Entre la nit de dissabte i matí de diumenge, la neu també ha aparegut en algunes comarques de Girona i l’interior de Barcelona. En aquesta àrea, els gruixos de neu han estat molt més discrets.

En Manel Dot, observador meteorològic de Vic, ens ha fet arribar un parell de fotografies que ens mostren l’enfarinada que hi hagut a la comarca d’Osona, concretament al Coll de Revell i a l’entorn de la població d’Espinelves.

Aquests propers dies caldrà abrigar-se i estar molts atents a les prediccions meteorològiques. L’hivern arriba tard però sembla que ho farà amb força.

2 comentaris

 • Albert

  30/01/2012 11:28

  Creia que el Coll de Revell es trobava a La Selva

  • Diego Lázaro

   30/01/2012 12:06

   Bon dia!
   La informació de que disposava era que el Coll de Revell és la collada situada a cavall dels termes municipals d’Espinelves, a la comarca d’Osona, i d’Arbúcies, a la de la Selva. És possible que la fotografia hagi estat feta abans de creuar el límit municipal i comarcal.
   Salutacions,
   Diego