Incendis a les illes Canàries

L’estiu avança i malauradament seguim parlant, gairebé cada dia, de nous incendis forestals. Durant les últimes 48 hores s’han declarat diversos focs a l’arxipèlag canari, concretament a les illes de Tenerife, La Palma i La Gomera. Les altes temperatures, les baixes humitats relatives de l’aire i els vents dificulten les tasques d’extinció. Fins ara ja han calcinat més de 3.000 hectàrees i nombroses persones han hagut de ser desallotjades de les seves vivendes.

Aquesta imatge va ser obtinguda ahir, 16 de juliol de 2012, pel satèl·lit Aqua de la NASA. Es poden observar les diverses columnes de fum procedents dels incendis que estaven en actiu.

Ara fa un any estava fent senderisme per l’illa de La Palma. Allò és un autèntic paradís i, veient les imatges que ens arriben a través del diversos mitjans de comunicació, només puc sentir tristesa i molta ràbia. Alguns d’aquests ecosistemes, amb espècies de flora i fauna úniques en el món, quedaran greument afectats. Esperem que totes les persones que estan treballant en la seva extinció puguin apagar-los el més aviat possible.

Aquesta és la darrera crònica del mes de juliol que publico. Arriba l’hora de descansar uns quants dies. Us desitjo que passeu un molt bon estiu!